Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σχόλιο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ για το εργατικό ατύχημα στο ΜΑΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
δεν είναι η πρώτη φορά  τα τελευταία χρόνια (και δεν θα είναι και η τελευταία από ότι φαίνεται) που εργαζόμενος τραυματίζεται εντός του μηχανοστασίου του Ρέντη.
Παρά τις  εδώ και χρόνια συνεχείς αναφορες και παρεμβάσεις μας προς τους εκάστοτε   προισταμενους του ΜΑΙ για το επίπεδο της υγιεινης και της ασφάλειας της εργασίας στο χώρο του ΜΑΙ  αυτοί συνέχιζαν να αδιαφορούν ή να μοιραζουν χάντρες και καθρεφτάκια για επικοινωνιακούς λόγους.

Η εργοδοσια μοιρασε παπουτσια ασφαλείας ,γιλέκο και γάντια και νομίζει οτι κάπου εκεί τελείωσαν οι υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους .Υποβασταζόμενη η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  απο τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμο του χθες και του σήμερα κάνει ασκήσεις αντοχής και πειράματα στις πλάτες των εργαζομένων και ειδικότερα των μηχανοδηγών.
Οι τεταρτοκοσμικές συνθήκες (οι τριτοκοσμικές  μάλλον θα ήταν βελτίωση  ) που επικρατούν στο χώρο του ΜΑΙ  χωρίς φώτα,με τουαλέτες συνθηκών Αφρικής, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα εντός των χώρων ,με λάδια παντού,με ζωντανές παγίδες σε κάθε βήμα ,αλλοι να κάνουν δουλειές αλλων ,με συνεχόμενη εργασία χωρίς διαλείμματα και εντατικοποίηση της εργασίας οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα .Σπασμένα χέρια,πόδια,κεφάλια,μολύνσεις και ασθένειες.
Η διοίκηση Τσαλίδη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά στο ΜΑΙ  πρόσφατα  νοιάστηκε μόνο για την παραλαβή του μηχανοδηγού και για τα υπόλοιπα έκανε πως δεν έβλεπε..
Οι βαστάζοι της διοίκησης  ανάμεσα στους εργαζόμενους από όλους τους χώρους  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν σε καταστολή τους εργαζόμενους και να στήσουν μηχανισμούς για να κάνουν την συνδιοίκηση εκ των έσω.
Θέτουμε προ των ευθυνών της την συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΕΠΕ,τον προιστάμενο του ΜΑΙ ,τις διοίκησεις του ομίλου ΟΣΕ (καθώς έχουν τις αρμοδιότητες και  τις ευθύνες για χώρους και τροχαίο υλικο εντός του ΜΑΙ )καθως και τον τεχνικό ασφαλεια και υγεινής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συνάδελφοι ο κίνδυνος της εργασίας με την παράδοση στους ιδιώτες  θα αυξηθεί όπως  το ίδιο θα συμβεί στην ανοχή και την ενδοτικότητα των συμβιβασμένων ηγεσιών των σωματείων  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών.Μιλούν τα έργα τους ως σήμερα με τους τραυματισμούς του προσωπικού μέχρι και από ξυλοδαρμούς  από επιβάτες ..
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ