Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ «Ανύπαρκτη» είδηση για το υπουργείο Οικονομικών οι ψηφισμένες αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα το 2017

«Ανύπαρκτη» χαρακτήριζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την είδηση που αναφέρεται σε δημοσιεύματα περί φορολογικών αυξήσεων και ειδικά σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα που έχουν ήδη ψηφιστεί για να επιβληθούν από 1/1/2017.
Συγκεκριμένα υποστήριζαν ότι σήμερα η «παράσταση δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, “ειδήσεις” για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη». Ωστόσο, οι αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά έχουν ήδη ψηφιστεί στη Βουλή και προβλέπεται να επιβληθούν από τις αρχές του 2017.
Δημοσιεύματα αναφέρονται στην πιθανότητα οι αυξήσεις να επιβληθούν νωρίτερα και προς το τέλος του 2016, κάτι που δεν απέκλεισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ειδικά για τα καύσιμα.
Για τα έσοδα οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επαναλαμβάνουν ότι για το μήνα Αύγουστο η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο, διότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα εισπραχθεί το Σεπτέμβρη και ενημερώνουν ότι πλήρη και σαφή εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα έχουμε με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες.
Οι κύκλοι του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν πως «λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες» και θυμίζουν πως «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Οι φορολογούμενοι πάντως έχουν τρομοκρατηθεί και κυρίως «παραφρονήσει» από τη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις.