Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Σχοινί κορδόνι το ψέμα με τα ΥΓΟΣ από την +συνεξέλιξη

ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΓΟΣ
Στην συνέχεια της απέλπιδας προσπαθειας της +συνεξέλιξης να παρουσιάσει έργο και οτι υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των μηχανοδηγών εφτασαν στο σημείο να επικαλούνται την σύμβαση επιδότησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για άγονες γραμμές..
Μέσα  στην σύμβαση αυτη βρίσκουμε την διατήρηση των 289 θέσεων εργασίας μηχανοδηγών για όσο διαρκεί η επιδότηση  απο το ελληνικό κράτος προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλαδή μια πενταετία περίπου.
Τι δεν λένε  οι κύριοι της  +συνεξέλιξης ;

Οτι με την μεταβιβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιδιώτη αλλάζουν όλα .Ο νέος ιδιοκτήτης δηλαδή οι Ιταλοί  (στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία στηρίζει η +συνεξέλιξη χάρισαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) έχουν δικαίωμα προσλήψεων χωρίς απαγορεύσεις από μνημονιακά ποσοστα.
Οι 289 στην έλξη μετα βιας επαρκουν για τα σημερινα δρομολόγια τα οποία είναι πετσοκομμενα..
Οι χαλκίδες είναι σήμερα οι  μισές .Ο προαστιακός κλείνει απο τις 22:00 το βραδυ. Είναι κομμενα το 54 και το 57 αλλά και άλλα δρομολόγια πανελλαδικά.
Αν  λοιπόν προσληφθούν 200 μηχανοδηγοι φετος του χρόνου με το τελος της εκπαίδευσης τους θα είμαστε 489 ατομα στην έλξη ..
Ποιες θεσεις εργασιας εξασφαλιζονται;
Οι 289 με τους 200 καινουργιους και 89 παλιους; Κάτι ενδιάμεσο;Τι ακριβως;
Βλέπετε συναδελφοι πισω απο μιση αλήθεια κρύβεται πάντα  ενα τεραστιο ψεμα.
Τα ΥΓΟΣ και οι θεσεις εργασιας δεν εμποδίζουν τον νεο ιδιοκτητη να αλλάξει το υπαρχον προσωπικο με αλλο φθηνότερο προσωπικο( με αμοιβες του ιδιωτικου τομέα) αλλά να διατηρήσει παράλληλα τον αριθμό των  289 θέσεων ή  και παραπάνω θέσεις εργασίας.
Η μεγάλη ένσταση μας  ήταν και είναι ακόμα  οτι ( ακόμα και να  αποδεχθούμε  την λογική των ΥΓΟΣ)  οτι το υπαρχον προσωπικο δεν εξασφαλίζεται με προσωποπαγη θέση  Συγκεκριμένα   ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ  οι υπηρετούντες σήμερα  μηχανοδηγοί στα διάφορα μηχανοστάσια.
Οι κυβερνώντες ,υπουργείο, ΤΑΙΠΕΔ μπροστά στο αίτημα αυτό ουτε καν συζητούσαν  όρους για να εξασφαλίσουν πραγματικά  το σημερινο προσωπικο  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συμφώνησαν με τις συμβιβασμενες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες το κείμενο που βλεπετε να σας δείχνουν ως επιτυχία οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έλξης δηλαδή της +συνεξέλιξης...Εμεις αυτά τα λέμε...ΧΑΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Συνάδελφοι είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσουμε με  την +συνεξέλιξη 
ΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ και εμείς  είμαστε περήφανοι  που δεν έχουμε καμία σχέση .
ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑ-ΚΛΕΙΔΑΡΑ-ΓΚΑΝΤΙΤΖΙΚΙΔΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΑ-ΜΠΑΡΟΥ και του αντιπροέδρου της ΠΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑ
Για να ξερουν οι μηχανοδηγοι από ποιους θα ζητήσουν ευθύνες...
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ