Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ

Το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον ΟΣΕ έξω από το ΤΑΙΠΕΔ
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Τετάρτη 6 Ιούλη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, το μετρό και στον ΟΣΕ  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΣΣΤΥ). Επίσης οι εργαζόμενοι στο τραμ έκαναν στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Την Πέμπτη 7 Ιούλη θα συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό στις ώρες 5 π.μ. - 8 π.μ., 1 μ.μ. - 4 μ.μ. και 9 μ.μ. - 12 μεσάνυχτα.
Στο πλαίσιο της απεργίας τους οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένο να γίνει το άνοιγμα των προσφορών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΣΣΤΥ. 

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος επανέλαβε την κυβερνητική βούληση για την απρόσκοπτη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν διεκδικώντας:
  • Ενιαίο κοινωνικοποιημένο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
  • Προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις μέχρι τώρα μειώσεις.
  • Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων.
  • Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους.
Τονίζουν επίσης ότι είναι ανάγκη να απομονωθεί από τους εργαζόμενους ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που στην ουσία στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις. Για να έχουν προοπτική επιτυχίας οι κινητοποιήσεις, χρειάζεται ένα καθαρό αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης που να βάζει τον αγώνα των εργαζομένων κάτω από τις σημαίες του αύριο και όχι του χθες.
Χρειάζεται μαζική συμμετοχή, κοινή πάλη με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και όλους τους εργαζόμενους. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, καταλήγουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών πρότειναν να συνεχιστεί η κινητοποίηση με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο την πρόταση απέρριψαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και του Δικτύου(ΣΥΡΙΖΑ).
Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς σημειώνουν ότι «το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό».