Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σταματήστε το δούλεμα..Σας πήρανε χαμπάρι

Η ΕΣΣΤΥ είναι περουσια του  λαού.Δυστυχώς  όμως  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απεργάζονται σχέδια παράδοσης αυτής της περιουσίας  σε μονοπώλια κρατικά ή ιδιωτικά.
Στην ουσία πρόκειται για την ίδια πολιτική με εναλλαγές  στα πρόσωπα  εντός και εκτός βουλής..
Σήμερα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι πλέον απροκάλυπτος  και ωθεί την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης  όχι μόνο παρασκηνιακά αλλά και φανερά.
Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να εκλάβουμε τα υποτιθέμενα ..άλματα λογικής κάποιων  σύμφωνα με τα οποία..

  • Η διαιώνιση της υπόθεσης της ιδιωτικοποίησης των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει επιφέρει τα σημερινά -τραγικά - αποτελέσματα. (άρα πουλήστε τα για να σταματήσουν τα σημερινά προβλήματα.Η καθυστέρηση της διαδικασίας φταίει όχι κάτι άλλο)
  •  Η αλλαγή διοίκησης στην ΕΕΣΣΤΥ θα χαλάσει την σούπα της ιδιωτικοποίησης!!!(το πασιφανές άλμα ..στο κενό και όχι λογικής θέλει δηλαδή  την νέα διορισμένη διοίκηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χαλάει την ιδιωτικοποίηση!!!Ειδικά όταν με νόμο η κυβέρνηση έχει καταργήσει τον κανονισμό εργασίας στην εταιρεία αλλά και την εργασιακή σχέση  των εργαζομένων.Οταν αρνούνται να υπογράψουν τα άρθρα 1 και 2 της σσε που θια εξασφαλίσουν το προσωπικό..
Καπου εδω σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τον κυβερνητικό φανατισμό μερικών  όψιμων αριστερών αλλά και  με την προκλητική και τυφλή  κομματοκρατία που εκπροσωπούν και η οποία    επιθυμεί να επενδύσει τις κομματικές τοποθετήσεις στην κεφαλή  της ΕΕΣΣΤΥ με .αντιμνημονιακό μανδύα...!!!
Μα καλά δεν τα μάθανε τα νέα μερικοί;Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ πέρυσι το καλοκαίρι και η βαρβαρότητα άλλαξε όνομα και έγινε έντιμη συμφωνια..Πάει το αντιμνημόνιο ,πέθανε άδοξα μέσα σε μια νύχτα.Το ΤΑΙΠΕΔ από εκεί που πέρυσι  το  καταργούσαν το.. μεγάλωσαν .Το έκαναν ΕΔΗΣ και το στούμπωσαν με περιουσια του λαού ..προς πώληση ή χάρισμα.....

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση στις ΔΕΚΟ συνεχίζει να είναι  ακραία και  συνειδητή  επιλογή για να οδηγηθούν στα χέρια των ιδιωτών οι κρατικές εταιρείες  για ένα κομμάτι ψωμί και με  χωρίς δικαιώματα και εξασφαλίσεις οι εργαζόμενοι σε αυτές.
Θέλουν  βέβαια να μας πείσουν οτι φταίει πχ σημερινή  η διοίκηση στην ΕΕΣΣΤΥ  και ότι αν αλλάξουν οι διοικήσεις θα καλυτερεύσουν τα πράγματα στο τροχαίο υλικό..
Επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου.

Η ΕΕΣΣΤΥ θα αναλάβει πρωτοβουλίες λένε με  μια νέα διοίκηση και θα λυθούν όλα..τα προβλήματα

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι ακροάσεις των νέων διοικησεων  στην επιτροπή της βουλής για τις ΔΕΚΟ στην οποία οι νέοι πρόεδροι και διευθ.σύμβουλοι δήλωναν οτι δεν επιθυμουν καριέρα μάνατζερ αλλά θέλουν μόνο να διεκπεραιώσουν την διαδικασία ιδιωτικοποίησης και τίποτα περισσότερο.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ  ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ;

 Η σημερινή διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ  που παραμένει στην θέση της  έως τώρα τοποθετημένη από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που θα κληθεί να κάνει  μια νέα διοίκηση  τοποθετημένη από την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό είναι να πουλήσουν την τεχνική βάση ..
Οι χθεσινοί νεοφιλελευθεροι ταλιμπαν του ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν την σκυτάλη στους πρώτη φορά αριστερά νεοφιλελέδες (κολληταρια του πρωθυπουργού κου Τσίπρα  ) για να συνεχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις..
Για την ουσία του πράγματος ούτε λέξη όμως..Πως αλλωστε θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό;
Ο πραγματικός ένοχος δηλαδη ο καπιταλισμός παραμένει στο απυρόβλητο..Οι διοικήσεις φταίνε..Δηλαδή η διαχείριση του καπιταλισμού ..Αυτό είναι το ζητούμενο για αυτούς .Η διαφορά στην διαχείριση ενός σάπιου συστήματος που υπάρχει μόνο για την εξασφάλιση κερδών σε ομίλους ξένους και εγχώριους.

Η κάλπικη αντιπαράθεση για μια διαφορετική προσέγγιση  μεταξύ ταυτόσημων πολιτικών πρακτικών επιθυμεί να κρύψει την αλήθεια από τους εργαζόμενους.
Επιθυμεί να καταστείλει την αντίδραση τους.Να σταματήσει την διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων για το μέλλον τους.Δημιουργεί αναχώματα  στις δυνάμεις εκείνες που πραγματικά αντιπαλεύονται αυτές τις πολιτικές.

Στην κουτοπονηριά μερικών  που πολύ απλά έχουν επενδύσει στις νέες διοικήσεις των εταιρειών( που τοποθετεί ή θα τοποθετήσει η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ )για να ξεχρεώσουν τα προεκλογικά γραμμάτια σε εκλογές διάφορων σωματείων  ή ψάχνουν το βόλεμα ,  τι απαντάμε;..
Πολύ απλά...τους λέμε
Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ