Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Θέλουν να ξηλώσουν τα συνδικάτα

Γνωστό το σκηνικό
Για το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο ρωτήθηκε, χτες, σε ραδιοφωνική συνέντευξη η κυβερνητική εκπρόσωπος και η απάντηση που έδωσε επιδέχεται πολλές ερμηνείες. 
Είπε η Ολγα Γεροβασίλη: «Εμείς είμαστε υπέρ του συνδικαλισμού και του λαϊκού κινήματος. Είμαστε, όμως, ενάντια στους "εργατοπατέρες" και ουδέποτε συμμαχήσαμε ή ουδέποτε προσπαθήσαμε να εμπλακούμε σε ένα τέτοιο σύστημα. Το ξαναείπαμε λίγο πριν αυτό, ότι αν ευθύνεται και ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας, για τη στάση του κινήματος τα προηγούμενα 40 χρόνια. Δεν ήταν η Αριστερά αυτή. Η Αριστερά ήταν αυτή, η οποία πάλευε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων της χώρας, το οποίο θα εξακολουθήσει να κάνει και σήμερα με όλους τους τρόπους και από τη θέση, βεβαίως, την κυβερνητική».
 Δεν θα μπούμε εδώ στον πειρασμό να ...φρεσκάρουμε τη μνήμη της κυβερνητικής εκπροσώπου, απαριθμώντας τις πάμπολλες περιπτώσεις όπου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν (και παίζουν) μέχρι και πρωταγωνιστικό ρόλο στο «εργατοπατερικό» σύστημα, το οποίο μετά βδελυγμίας αποκηρύσσει.
  Αυτό που έχει σημασία, είναι η σύνδεση που κάνει η Ολγα Γεροβασίλη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους αναγνωρίζει ως τμήμα του νέου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Και κατά δεύτερο, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι και σε παλιότερες απόπειρες να αλλάξει προς το χειρότερο ο συνδικαλιστικός νόμος, αξιοποιήθηκαν ως πρόσχημα τα φαινόμενα σαπίλας του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το ίδιο σκηνικό πάει να στήσει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσει μέτρα σε βάρος της συνδικαλιστικής δράσης που ζητάει η μεγαλοεργοδοσία.