Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Aπεργιακή ανακοίνωση Π.Ε.Π.Ε

Αθήνα, 8/06/2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα και πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απαιτώντας την ενίσχυση του κλάδου με προσωπικό και την ακύρωση της αποκρατικοποίησης.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να μην καταργήσει τις αμαξοστοιχίες. Η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα στους μηχανοδηγούς να αποδείξουν προς κάθε κατεύθυνση ότι όταν προκηρύσσεται απεργία, αυτή πραγματοποιείται.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΕΠΕ σε τοπικό επίπεδο, οι εκλεγμένοι στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων , στην ΠΟΣ, στα εργατικά Κέντρα, τα στελέχη του κλάδου σε θέσεις Διοίκησης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς θα πρέπει να είναι παρόντα σε όλη την επικράτεια από την ώρα έναρξης του απεργιακού αγώνα για να εγγυηθούν ότι κανένα τρένο από την Πελοπόννησο μέχρι και την Αλεξανδρούπολη δεν πρόκειται να κινηθεί.
Το Σωματείο μας έχει ενημερώσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το προσωπικό ασφάλειας εγκαταστάσεων, το οποίο θα γνωστοποιηθεί και στους μηχανοδηγούς.
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακυρώνει όλα τα εργασιακά δικαιώματα των μηχανοδηγών.
Η συμμετοχή όλων σε αυτήν την απεργία είναι απαραίτητη.
Η έλξη και ξέρει και μπορεί να αγωνίζεται και να διεκδικεί.
Ο αγώνας αυτός δεν υπερασπίζεται μόνο τα μέλη της, αλλά την ευρύτερη Ελληνική Κοινωνία που θα πληρώσει τις επιπτώσεις των ανεξέλεγκτων ιδιωτικών μονοπωλίων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας