Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Δελτίο τύπου Πανελλήνιου Σύλλογου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών

 
24/5/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλο, για την προκλητική, σκληρή και απαράδεκτη στάση του απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους του ΕΤΑΤ και του ΕΤΕΑ, τους οποίους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση με τον νέο νόμο – λαιμητόμο για τις συντάξεις!

Στη συνάντηση στο υπουργείο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής του νόμου που καρατομεί τις ήδη πενιχρές συντάξεις μας. Δηλαδή “ Ο νόμος είναι Νόμος. ”κατ’ αυτούς και δεν παίρνει καμία τροποποίηση!!!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών έδωσε και πάλι το αγωνιστικό ΠΑΡΩΝ και στη χτεσινή συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο (όπως και την προηγούμενη Πέμπτη) με σύσσωμο το ΔΣ και μαζική συμμετοχή συναδέλφων από τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες !


Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τις αντεργατικές ανατροπές, θα συνεχίσουμε να τις αντιπαλεύουμε μέχρι την ανατροπή τους.
Διεκδικούμε την αποκατάσταση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, στα επίπεδα του 2009, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης – την εφαρμογή της απόφασης του Σ.ΤΕ. - για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις μετά το 2012.


Το Διοικητικό Συμβούλιο