Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ..

Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
Το ότι η κυβέρνηση και οι «εταίροι» της παίζουν με τις λέξεις μπας και καταφέρουν να «κουκουλώσουν» κάπως την αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας είναι γνωστό. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι εκείνες οι φορές που... ξεπερνάνε τον εαυτό τους!

Κάπως έτσι, χτες το μεσημέρι η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης ένα δελτίο Τύπου για την απόφαση του Γιούρογκρουπ, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΜΣ (σ.σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) θα συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος».
Δύο ώρες μετά, όμως, ήρθε η... «ορθή επανάληψη»: Σε αυτήν, με ένα... μαγικό τρόπο, το «συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» είχε μεταμορφωθεί σε... «συμπληρωμένο μνημόνιο συμφωνίας»!
Τι ακριβώς λέει, όμως, για το θέμα το ίδιο το πρωτότυπο κείμενο της απόφασης του Γιούρογκρουπ; «Supplemental MoU»...
Οποιο λεξικό Αγγλικών κι αν ανοίξει κανείς, βέβαια, η λέξη «supplemental» μεταφράζεται ως «συμπληρωματικό» και πουθενά ως «συμπληρωμένο».
Αλλά και πάλι, το θέμα στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό: Ακόμα και... «Μπάμπη» να βαφτίσουν τα μνημόνια διαρκείας, η ουσία είναι ότι η πολιτική που καταδικάζει το λαό σε αυτά για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο!