Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιστολή ΠΟΣ για τα ΣΔΙΤ

 
Αθήνα, 31/5/2016
Αριθ.Πρωτ. 38925

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΔΣ / ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο
ΚΟΙΝ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη
2. Μέλη ΔΣ / ΟΣΕ



Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το 6ο θέμα αφορά τη «διαδικασία συντήρησης της υποδομής» και εισηγείστε να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.
Το ίδιο θέμα είχατε φέρει και στο προηγούμενο Δ.Σ. προ μίας περίπου εβδομάδας, ως έκτακτο, το οποίο δεν συζητήθηκε μετά την αντίδραση του εκπροσώπου των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει την αντίθεσή της τόσο για τη διαδικασία που ακολουθείτε να αποφασίζετε χωρίς καμία ενημέρωση για τόσο σοβαρά ζητήματα, καθώς στις συναντήσεις μας εκφράζετε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις, όσο και για την ουσία του ζητήματος που πέραν της ιδιωτικοποίησης που προωθείται, στην οποία εμείς διαφωνούμε, εν δυνάμει θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε την απόσυρση του θέματος από τη σημερινή συνεδρίαση και είμαστε στη διάθεσή σας για διαβούλευση επί του συγκεκριμένου θέματος.
Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε άμεσα, διαφυλάττοντας τα συμφέροντα των Σιδηροδρομικών των οποίων εκπροσωπούμε.



Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας