Κυριακή 3 Απριλίου 2016

O συνάδελφος της κίνησης Δημήτρης Κασκαντίρης καταγγέλει

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
το κατωτέρω αναγραφόμενο κείμενο το αφιερώνω στον λεγόμενο συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε εντόνως σε άτομα με θέση μέσα στο ΔΣ του σωματείου μου γιατί γράφουν και δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τις ανακοινώσεις μου...Ο καινούργιος εργατοπατέρας μου
ΘΕΜΑ
Αν φροντίζεις...το συμφερον σου..
Συμφερον ειναι οτιδήποτε μας ωφελεί.Οτιδήποτε βοηθάει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.Τα καλά και συμφέροντα τας ψυχας ημών λέει η εκκλησία.Άρα το να κοιτάω το συμ΄φερον μου είναι μια σωστή και συνετή πράξη.
Γιατί όμως έφτασε να είναι βρισιά και ο συμφεροντολόγος ρετσινιά;
<<φτου σου ρε συμφεροντολόγε όλο το συμφέρον σου κοιτάς>> ή <<αυτό το συμφέρον θα σε φάει>>  λέμε και καλά κάνουμε.

Γιατί αυτοί που αξίζουν αυτά τα περιφρονητικά σχόλια έκαναν λάθος στον τρόποπου κοιτάνε το συμφέρον τους.Είναι στενοκέφαλοι και κοντόφθαλμοι και σαν επιδίωξη συμφέροντος βλέπουν απλά ότι υηπάρχει μπροστά από την μύτη τους και το χειρότερο προσπαθούν με φανατισμό και με κα΄θε θυσία να το υπηρετήσουν.
Στο με κάθε θυσία μπορούν να συμπεριληφθούν πάρα πολλά πράγματα και κυρίως θυσίες αρχών ,ακεραιότητας καιάμα λάχει μερικοί θύματα από όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν ανάμεσα σε αυτούς και το συμφέρον τους.
Αυτός που λέμε συμφεροντολόγος  πρέπει να είναι και φαταούλας γιατί αναγνωρίζει μόνο το διθκό του συμφέρον και δεν προσπαθεί να το περιορίσει στο βαθμό που πρ\έπει  ώστε να σεβαστεί το δικό σου συμφέρον.Αυτός αναγνωρίζει μόνο ένα συμφέρον  το δικό του και για αυτό αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να κάνει οτιδήποτε για να το υπερασπίσει.Και οτιδήποτε σημαίνει νόμιμο ,παράνομο ηθικό,ανήθικο,σκληρό απάνθρωπο.
Εγώ ο Τζίμης κρατάω  τις ισσοροπίες ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο,ανάμεσα στο τι κερδίζουμε και τι χάνουμε και αναμεσα στο τι εχουμε ή δεν έχουμε και πως νοιώθουμε ή θα μοιώσουμε.Μην το μισεις τον συμφεροντολόγο.Να τον λυπάσαι.Δεν έχει βρει αυτές τις ισσοροπίες και είναι μόνιμα χαμένος και οταν κερδιζει και οταν χανει.
Εγώ ο Τζίμης σου λέω μην κοιτάς το άμεσο κονόφθαλμο κέρδος.Το κέρδος δεν ειναι και πάντα απαραίτητο υλικό.Πολλές φορές μας συμφέρει  να θυσιάσουμε ένα υλικό συμφερον για να κερδίσουμε ένα ηθικό πχ λίγα  ή πολλά λεφτά για μια φιλία.Και αυτό συμβαίνει όταν δεν προδίδεις τις αρχές σου,δεν ξεχνάς την ακεραιο΄τητα σου για να πετύχεις ένα κοντόφθαλμο οφελος.Τότε είσαι πραγματικά κερδισμένος πάντα.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Εγώ δεν τον θεωρώ συνάδελφο αλλά κακώς κείμενο.
Συνεργάτη ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις δικές του δυνάμεις
ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗ
Αν μπορείς γράψε οποιοδηποτε κειμενο ανακοινωση και βαλε το ονομα σου και την υπογραφη σου.
Αλλα ετσι εχεις μαθει μεχρι τωρα στην ζωη σου .Αλλα δυστυχως επειδη σε γνωριζω δεν εχεις τις δυνατοτητες γιατι ετσι εχεις μαθει μεχρι τωρα στην ζωη σου.Πιστευει οτι ενεργωντας ετι θα σωθει αυτος και θα φυγουν ολοι οι αλλοι.Κουνια που σε κουναγε ενας αριθμος εισαι και εσυ..
\
Υπόψιν κου προεδρου ή αντιπροέδρου ...περιμενω μια απαντηση για την αμαξ/χια 600
Κασκαντίρης Δημήτριος