Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου ΣΣ Θεσσαλικού



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίτη 19 Απριλίου ορίστηκε η αντιδικία που υπάρχει εναντίον του ΣΣΘ από τους ενάγοντες Ιωάννη Αντωνιάδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ και Χαρίλαου Παπαπολύκαρπο.
Το ΔΣ του ΣΣΘ ενόψει αυτής της αγωγής θέλει να αναφέρει τα εξής:

Πρόκειται για ένα μεγάλο ατόπημα, για απαράδεκτη και απερίγραπτη συμπεριφορά των εναγόντων. Στην πραγματικότητα δίνει πισώπλατη μαχαιριά στο Σ.Κ. που είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας.

Καλείται ένα ιστορικό Σωματείο, που η ίδρυσή του είναι από το 1908, με τόσους αγώνες, να αποδείξει το αυτονόητο: ότι διέπραξε ένα τεράστιο λάθος, κατά τους ενάγοντες, στο ότι έγραψε ως μέλη του νέους εργαζόμενους!

Οι ενάγοντες, που πρόκειται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί στις εντολές των εργοδοτικών μηχανισμών, επιχειρούν να διαλύσουν τα Συνδικάτα και ειδικά εκείνα που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Στον ΟΣΕ, η συνδικαλιστική Παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ θέλει να εφαρμόσει το δόγμα της διάλυσης των συνδικάτων, γι αυτό καταφεύγουν στα δικαστήρια.


Το ΔΣ του ΣΣΘ τονίζει όταν η «αδικία γίνεται Νόμος, τότε η υπεράσπιση και η αντίσταση γίνεται υποχρέωση»! Δυστυχώς γι αυτούς που έστησαν όλη αυτή την υπόθεση, οδηγούνται στην απόλυτη κατρακύλα, το δυσάρεστο, όμως, είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν το Σ.Κ. απέναντι σε νέους εργαζόμενους, απέναντι στην Κοινωνία.



  • Δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι αρχαιρεσίες.
  • Δεν σέβονται κανόνες και Καταστατικά Σωματείων.
  • Θέλουν να απαξιώσουν Συνδικαλιστικό Κίνημα και Σωματεία.

Ως Σωματείο, θ’ αγωνιστούμε και θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση που δέχεται.

Θα αγωνιστούμε για όλες τις κατακτήσεις δικαιωμάτων που χάθηκαν αλλά και γι αυτά που έρχονται μπροστά μας, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, εργασιακό Μεσαίωνα. Οι ραγδαίες εξελίξεις τρέχουνε και πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αλλάζει τον σιδηροδρομικό χάρτη της Χώρας αλλά και το πλαίσιο των εργασιακών μας σχέσεων. Οι δυσκολίες των καιρών επιβάλλουν ενότητα και συλλογικότητα, δεν είναι καιρός για προσωπικές σκοπιμότητες.

Ο ενάγων εναντίον του ΣΣΘ Ιωάννης Αντωνιάδης προσπάθησε να συστήσει ψηφοδέλτιο κατά τις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου. Επανειλημμένα προσέγγισε και απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει υποψήφιους και ψήφους χωρίς να διακρίνει σε μη δικαιούμενους συμμετοχή στο σωματείο. Αφού απέτυχε ο ίδιος να συστήσει ψηφοδέλτιο, άσκησε αγωγή εναντίον του νομίμως εκλεγμένου Σωματείου, που σκοπό και μόνον έχει την προστασία των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων όλων των εργαζόμενων, χωρίς πολιτκά χρώματα και προσκολλήσεις σε μηχανισμούς.

Λόγω των ιδεολογικών του πεποιθήσεων, επιδιώκει να δυναμιτίσει την κατάσταση. Ο ίδιος δεν συμμετείχε στις εκλογές, δεν προσήλθε για να ψηφίσει ουδέποτε μέχρι σήμερα!

Συμμετέχει ως πολιτικός μηχανικός και εκλέγεται από το Σωματείο των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θυμίζουμε ότι κάλεσε σε απολογία μέλος του Συνδέσμου και συνεργάτη του επι σειρά ετών, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση απεργίας του ΠΑΜΕ!

Προσπάθησε με τερατώδη ψέματα να εκφράσει δημόσια ότι και η ΠΟΣ κινείται ομόφωνα στη μη συμμετοχή των νέων εργαζόμενων.

Τεράστιο το ψέμα του διότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απάντησε γραπτώς. Ξεκαθαρίζει και «αδειάζει’ το μέλος της ΕΡΓΟΣΕ Ιωάννη Αντωνιάδη ότι «ουδέποτε έχει εκφράσει αυτήν την θέση», αλλά τονίζει ότι «δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για δικαίωμα ή μη συμμετοχή εγγεγραμμένων μελών στις εκλογές σωματείων. Για την εγγραφή ή διαγραφή μελών εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπει το Καταστατικό του κάθε Σωματείου».
Το Άρθρο 4 του Καταστατικού και η θέση του ΔΣ του ΣΣΘ ήταν, είναι και θα παραμείνει ότι γίνονται μέλη του Συνδέσμου όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Το ΔΣ του ΣΣΘ θέτει το ερώτημα στη νέα Διοίκηση του ΟΣΕ και στον Ιωάννη Αντωνιάδη γιατί άλλαξε ο επιβλέπων μηχανικός στο έργο του Πηλίου και αντικαταστάθηκε από τον ίδιο;

Ερωτάται ο Ιωάννης Αντωνιάδης τι θα έπρεπε να πράξει το Σωματείο;

  • Να αρνηθεί να εγγράψει μέλη ύστερα από αίτησή τους, νέους εργαζόμενους, να τους στερήσει το νόμιμο δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται και να προασπίζονται τα εργασιακά τους συμφέροντα;
  • Να αφήσει το Σωματείο απροστάτευτους νέους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στερούμενοι το μεροκάματο;
  • Να μη γίνουν μέλη του Συνδέσμου και ο κάθε εργοδότης να κατασκευάσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς όταν το υπόλοιπο προσωπικό απεργεί;

Η συμμετοχή τους στο Σωματείο διασφαλίζει την αναγκαία προστασία για την άσκηση του απεργιακού τους δικαιώματος.

Η θέση όλων των μελών του Συνδέσμου (9μελές) είναι ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα Σωματεία, να ενδυναμώνουν κάθε σωματείο που ανήκουν, να διαμορφώνουν άποψη για την προάσπιση των συμφερόντων τους και να καθίστανται ενεργοί πολίτες στην κοινωνία.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΣΘ