Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη λεγόμενη υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) των εργαζομένων που μετατάχθηκαν


Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη σχετικά με τη χορήγηση της λεγόμενης υπερβάλλουσας μείωσης στους εργαζόμενους, που μετατάχθηκαν. Αναλυτικά το κείμενο:


«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Χορήγηση της λεγόμενης υπερβάλλουσας μείωσης στους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφαίρεσε τη λεγόμενη υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) από τους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν μέσω της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, παρότι υπήρχαν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες μισθολογικές αποδοχές, ότι αυτές είναι εξασφαλισμένες.
Ταυτόχρονα δεν υλοποιεί, ούτε λαμβάνει υπόψη της, την αριθμ. 122/2015 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δικαιώνει για το ζήτημα της καταβολής της "υπερβάλλουσας μείωσης" τους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν με το πρόγραμμα της ενδοαυτοδιοικητι­κής κινητικότητας.
Τα χρήματα που κόπηκαν από τους εργαζόμενους αυτούς είναι αυτά τα ελάχιστα που έμειναν ως προσωπική διαφορά από τις συνεχείς μισθολογικές περικοπές, που έκανε η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που "ξεγελάσανε" και "παγιδεύσανε" τους εργαζόμενους που δέχτηκαν να μπουν στη διαδικασία της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.
Και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεζούμισμα των εργαζόμενων ενώ την ίδια στιγμή είναι απλόχερη όταν υπερασπίζεται την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών και των εφοπλιστών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να καταβληθεί αμέσως σε όλους τους εργαζόμενους η λεγόμενη υπερβάλλουσα μείωση».