Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Ξεσηκωμός! Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση»

Με ένα τετρασέλιδο το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες και τις γυναίκες, καλώντας τους να μην επιτρέψουν να περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την Κοινωνική Ασφάλιση.
Τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Είναι η ώρα ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του, να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες κι απογοητεύσεις.
Το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Κανείς δεν μένει έξω από τη νέα σφαγή!

Όλοι κι όλες πλήττονται από τις νέες μειώσεις συντάξεων, από την αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από την προς τα κάτω εξομοίωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Από τις κουτσουρεμένες συντάξεις ζουν άνεργα κι απολυμένα παιδιά, εγγόνια, οικογένειες ολόκληρες».
Το ΚΚΕ σε καλεί σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Να παλέψουμε για:
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες ασφάλισης. Με 9.000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.
  • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το τετρασέλιδο.