Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Προκλητικό το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών ..Μαζί με τις διοικήσεις στην κοπή πίτας

Για άλλη μια φορά φαίνεται ο πραγματικός ρόλος του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών .Αποτελεί το δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής  (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ ) κατά των δικαιωμάτων και των  εργατικών διεκδικήσεων των σιδηροδρομικών .Δεν είναι τυχαία η πρόταση για το ασφαλιστικό σχετικά με την συνταξιοδότηση εργαζομένων ΟΣΕ(πρώην ειδικό ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ) χωρίς όριο ηλικίας με πρώτη ασφάλιση την εως την 31-12-1982 η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη .Αλλά αυτά έχει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμος στον σιδηρόδρομο.Το ΔΙΚΤΥΟ ενδιαφέρεται για την όσο δυνατόν  μεγαλύτερη στήριξη  στην κυβέρνηση και δεν ντρέπεται να προτείνει τα παρακάτω:

Δεν είναι στις προθέσεις μας να διεκδικήσουμε την διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε  πλήρως το γεγονός αυστηροποιησης των προυποθέσεων συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα.Ωστόσο διεκδικούμε λελογισμένη σταδιακή μεταβολή που δεν θα ανατρέπει τόσο βάναυσα  τον προγραμματσμό ζωής για εργαζόμενους με 35 έτη συνεχούς εργασίας που είχαν την <<ατυχία>> να βγούν στην δουλειά από τα 15 χρόνια τους

Ουτε ο Κατρούγκαλος δεν θα το έγραφε καλύτερα..
Δεν  είναι στις προθέσεις τους να διεκδικήσουν
Πλήρης αποδοχή της κατάρρευσης των όσων ίσχυαν στο ασφαλιστικό μέχρι χθές
Λελογισμένη σταδιακή μεταβολή ονόμασαν  την  υποταγή και το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ 
ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με τακτική πολιτικού, συνδικαλιστικου ,και κομματικού χαμαιλέοντα πότε είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε παθαίνει βαριά απώλεια μνήμης,όρασης και ακοής..
Μέχρι χθές καταδίκαζαν τις παρατάξεις που στην κοπή πίτας  της ΠΟΣ καλούσαν τις διοικήσεις και στέκοταν πλάι πλάι να φωτογραφηθούν..Σεντόνια ύβρεων και αναθέματος στο ίντερνετ κατά των απαράδεκτων  συνδικαλιστών  που καλούν τα αφεντικά στην κοπή πίτας..Αλλά φέτος (στο παραπέντε και μετά από διαβουλεύσεις) άλλαξαν τροπάρι για να μην στεναχωρήσουν την εργοδοσία..Πολλοί οι λόγοι...ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ

Εμείς απλά  αναρωτιόμαστε  τι άλλαξε για το ΔΙΚΤΥΟ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΦΕΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ)σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;Άλλαξαν οι μνημονιακές διοικήσεις;Σκίστηκε το μνημόνιο;Σταμάτησε η ιδιωτικοποίηση;Επανήλθαν οι μισθοί;Γύρισαν οι μεταταγμένοι;



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ 

ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΥΣΙ
Λίγη τσίπα ! (Πίτες και ...φλουριά για ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ)



Απευθυνόμαστε στις "μεγάλες" παρατάξεις καθώς Δίκτυο Σιδηροδρομικών και ΔΕΣΚ αποχώρησαν απο την κοπή της πίτας της ΠΟΣ. Άλλωστε οι εικόνες τα λένε ΌΛΑ. Μόνο συνδικαλιστές βρέθηκαν στην εκδήλωση!!!!Δυσκολευόμαστε να βρούμε κάποιον που να μην έχει ασχοληθεί με τα κοινά!

Προκαλούμε ΔΗΜΟΣΙΑ να μας δείξουν σε ποια

άλλη ΔΕΚΟ , σε ποια άλλη εταιρεία που οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί ΔΙΩΓΜΟΥΣ (μετατάξεις), εξοντωτικές μισθολογικές περικοπές, όπου η πολιτική που εφαρμόστηκε με ΠΑΘΟΣ πολυδιάσπασε τον Όμιλο - με τα γνωστά αποτελέσματα- Διοικήσεις και εργαζόμενοι (συνδικαλιστές) κόβουν αγκαλίτσα Πρωτοχρονιάτικες Πίτες και ανταλλάσσουν αβρότητες και φιλοφρονήσεις.



Δείξτε μας ΜΙΑ αντίστοιχη εκδήλωση. 



Την ώρα που η οργή του σιδηροδρομικού κόσμου ξεχειλίζει για όσα ζήσαμε και ΖΟΥΜΕ τα τελευταία χρόνια , οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του χτες , ΖΟΥΝ στον ΚΟΣΜΟ τους.

Τις προηγούμενες μέρες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα και εμείς - όπως και πολλοί εργαζόμενοι - βρεθήκαμε στην εκδήλωση για να ακούσουμε και τις δηλώσεις της Διοίκησης -που άλλωστε καλούσε τους εργαζόμενους σε αυτήν-.Τα σημερινά δεν τα φανταζόμαστε ούτε για πλάκα !

ΑΠΟ ΠΟΤΕ τα συνδικάτα καλούν Διοικήσεις σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Μήπως είμαστε στο ίδιο κλαδί συνάδελφοι της ΠΟΣ; 

Ανήκουμε στην ίδια τάξη; 



Σφάξε με Πασά μου να αγιάσω όπως λένε στο χωριό μας.

Ή μήπως τελικά είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ η  αγωνία ορισμένων πονηρών για να παραμείνουν οι σημερινές Διοικήσεις για να κάνουν τις παραγοντίστικες δουλίτσες τους την ώρα που ο σιδηρόδρομος ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.



Παρακολουθήσαμε ΚΑΙ την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ.



Δεν λέμε τίποτα για να μην δυναμιτίσουμε την αυριανή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Την επόμενη της συνεδρίασης θα ρωτήσουμε ΞΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ για το 25% κορυφαίο συνδικαλιστή της ΠΟΣ που έκανε τοποθέτηση απο τις λίγες, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ που χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και καταριέσαι την ώρα που έχεις τέτοιους εκπροσώπους να ...αγωνίζονται για τα δικαιώματα σου.

Μέχρι τότε βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τις σημερινές φωτογραφίες και ψάχνουμε να βρούμε που ήταν οι απλοί σιδηροδρομικοί, αυτοί που καθημερινά δίνουν τον υπεράνθρωπο αγώνα με το φίλοτιμο τους και μόνο για να κρατάνε το Δίκτυο ανοικτό.

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Τα είχαμε πεί και πέρυσι με αφορμή την κοπή της Πίτας της ΠΕΠΕ και της ΠΟΣ.

Αν θέλει η ΠΟΣ να κόβει πίτες, να κάνει μια μεγάλη συγκέντρωση και συνέλευση ΟΛΩΝ των σιδηροδρομικών και μετά να κόψει την πίτα ΜΕ  τους εργαζόμενους.

ΑΝ αντέχουν οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού.



Αυτές οι εικόνες ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. 

Εμείς λέμε και το εξής , πάμε ένα βήμα παραπέρα.

ΑΝ μας φέρουν φωτογραφίες απο άλλα τέτοια hapening σε ΔΕΚΟ (με πρωτοβουλία....εργαζομένων) , εμείς θα πούμε ότι δεν είναι  τελικά οι εκπρόσωποι των ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ  οι  μόνοι ....ψεκασμένοι συνδικαλιστές.

Μέχρι τότε .....

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όπως και η εικόνα άλλωστε είναι αποτέλεσμα της ΔΙΚΗΣ σας ψήφου.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Υ.Γ. Φυσικά οι μόνες που θα είναι ικανοποιημένες είναι οι Διοικήσεις.

Που αλλού κόβεις μισθούς μέχρι και 60% , μετατάσεις χιλιάδες , εκχωρείς τις μετοχές στο ΤΑΙΠΕΔ και μετά σε καλούν να σε κεράσουν κιόλας!!!!!

Καλύτερη διαφήμιση για αυτές δεν υπάρχει.




ΕΝΩ ΦΕΤΟΣ ΟΥΤΕ... ΚΙΧ
φωτογραφίες από το blog της ΠΟΣ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣ

ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΓΣΕΕ

ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣ-ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΔΑΚΕ ΠΟΣ