Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τι μας λέτε κυρία Πέρκα;Σοβαρά;

Πιστοί στην Ευρωπαική Ένωση οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο μεταφορών.
Αγωνιούν για  να προλάβουν να εφαρμόσουν τις εντολές της συμμορίας των Βρυξελλών για τον σιδηρόδρομο.
Αποκαλυπτική η κυρία Πέρκα στην ομιλία της για το μέλλον του σιδηροδρόμου και  όχι μόνο .Ομιλία στην οποία διαγράφεται η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στους νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Όταν η κυρία Πέρκα λέει:''Σε αυτό το περιβάλλον τα δίκτυα μεταφοράς αγαθών, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών αναδεικνύονται σε ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης'' πολύ απλά εννοεί οτι  προς τα εκει θα κινηθούν οι μονοπωλιακοι όμιλοι για την εξαγορά κρατικών εταιρειών που θα τους χαρίσουν κυβερνήσεις σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ή σαν τις προηγούμενες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.



Όταν η κυρία Πέρκα αναφέρεται  ειδικά στον σιδηρόδρομο και τον εμπλέκει σε ανταγωνιστικότητα των ευρωπαικών σιδηροδρομικών εταιρειών με τις ασιατικές καταλαβαίνουμε τον αρμαγεδώνα που ετοιμάζουν σε αμοιβές και εργασιακές σχέσεις  .
Είναι γνωστό ότι οι ασιατικές σιδηροδρομικές εταιρείες δουλέυουν με πολύ χαμηλά τιμολόγια αλλά    όσον αφορά τους εργαζόμενους  δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις παρά μόνο συνθήκες γαλέρας και αμοιβές ...φιλοδωρήματα.
Για την κυρία ΠΕΡΚΑ στόχος είναι  ο καλύτερος συντονισμός των επενδύσεων στη σιδηροδρομική έρευνα...(δηλαδή πακτωλός χρημάτων σε ιδιώτες για μελέτες )αλλά παράλληλα  η γγ του υπουργείου μεταφορών επιθυμεί την  μείωση κόστους της σιδηροδρομικής μεταφοράς για τους χρήστες και της δημόσιας επιδότησης  για τον φορολογούμενο.
Εδώ τι να σχολιάσουμε;Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του κόστους των σιδηροδρομικών εταιρειών από την μείωση των αμοιβών στους εργαζόμενους αλλά και από την μείωση στα σιδηροδρομικά τέλη που θα πρέπει να καταβάλουν οι ιδιώτες στο δημόσιο.Η μεγάλη αποκάλυψη όμως είναι η σταδιακή μείωση της επιχορήγησης του δημοσίου προς τον σιδηρόδρομο καθώς τον βλέπουν μόνο ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό..
Η προκλητική αποδοχή της Λευκής Βίβλου εκ μέρους της κυβέρνησης από την κα Πέρκα μας προκαλεί οργή όταν την ακούμε να λέει.. "Οι φιλόδοξοι αυτοί στόχοι  προτεραιοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Λευκή Βίβλο του 2011 για τις μεταφορές, επισφραγίζοντας την ολοκλήρωση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Χώρου. Το Υπουργείο συμβάλλει στη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου. " αλλά μας κάνει επίσης πολύ ανήσυχους  για το μέλλον των σιδηροδρομικών καθώς η Λευκή Βίβλος του 2011 για τις μεταφορές αποτελεί μνημείο  αντεργατικής πολιτικής και καταστροφής των σιδηροδρόμων για χάρη των μεγάλων εταιρειών..
Αλλά τι να πει κανείς πλέον για την μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στα διάφορα υπουργεία;
Πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου και της παράδοσης της λαικής περιουσίας στους μεγαλοκαρχαρίες,παραμένουν προκλητικοί και μνημονιακοι μέχρι το κόκκαλο ενώ κάνουν οτι δεν ξερουν τίποτα για το έγκλημα..
Ακόμα  όμως πιο προκλητικοί οι υπερασπιστες αυτής της πολιτικής εντός της σιδηροδρομικής οικογένειας ,κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ που λιβανίζουν μέσα από τα λεγόμενα τους αλλά και μέσα από τα γραπτά τους στελέχη σαν την κυρία Πέρκα αλλά και άλλους από ΣΥΡΙΖΑ..
Μα καμία ντροπή επιτέλους;
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ