Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΠΑΝ. ΣΓΟΥΡΙΔΗ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον υφυπουργό Μεταφορών κ Παναγιώτη Σγουρίδη. Τέθηκαν από την ΠΟΣ το ζήτημα
της Σ.Σ.Ε και ειδικότερα τα σημεία για τα οποία απαιτείται νομοθετική ρύθμιση όπως το επίδομα θέσης αυξημένης ευθύνης και για τις τοποθετήσεις του προσωπικού. Ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου κινούνται στην κατεύθυνση των απαραίτητων ενεργειών για τη νομοθετική ρύθμιση. Τέθηκε επίσης το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αφορά τα εκπτωτικά εισιτήρια των σιδηροδρομικών και των συνταξιούχων. Επίσης το ζήτημα του ανθυγιεινού και επικίνδυνου το οποίο επίσης απαιτεί νομοθετική ρύθμιση. Για το θέμα των μειώσεων πέραν του 25% το οποίο εκκρεμεί συμφωνήθηκε την ερχόμενη εβδομάδα να συναντηθεί η νομική σύμβουλος της ΠΟΣ με τις αντίστοιχες του Υπουργείου για να βρεθεί λύση. 
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης για τους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Τσαπαρλής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Αγιάσογλου από την ΕΕΣΣΤΥ και ο κ. Πετράκης από τον ΟΣΕ μαζί με τη Διευθύντρια προσωπικού του ΟΣΕ κ. Κολιοπούλου. Μετά τη συνάντηση η ΠΟΣ απέστειλε υπόμνημα προς το Υπουργείο όπως ζητήθηκε.