Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση Πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Παρά τα ασύστολα ψέματα για τη δήθεν βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος- μόνιμο επωδό όλων των κυβερνήσεων!!!, περί δίκαιου συστήματος που δεν θα έχει μειώσεις συντάξεων αλλά θα επιφέρει ισονομία, ακόμη και αυξήσεις σε συντάξεις, που επιστράτευσε και επιστρατεύει καθημερινά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υπεράσπιση του ασφαλιστικού της σχέδιου, με τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτό το ασφαλιστικό έκτρωμα αποτελεί ουσιαστικά την ταφόπλακα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
Μια απλή ανάγνωση της κυβερνητικής πρότασης καταδεικνύει τους αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς στόχους της συγκυβέρνησης για την εξαθλίωση παλαιών και νέων συνταξιούχων με τη θεσμοθέτηση εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, αλλά και μέσω του επαναϋπολογισμού των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων & των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης, τη συνεχή μείωση και απαξίωση των επικουρικών συντάξεων λόγω της θεσμοθέτησης της ρήτρας βιωσιμότητας, αλλά και τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών λόγω των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών επί του εισοδήματός των, χάριν της μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, της ιδιωτικής ασφάλισης και της παραπέρα συγκεντροποίησης των μέσων παραγωγής.
Το καταδεικνύει επίσης ο αυταρχισμός που η ίδια επέδειξε με τις κλούβες, την αστυνομική βία και τα χημικά ενάντια στην ειρηνική προχτεσινή διαμαρτυρία μας εργαζομένων και συνταξιούχων, επιβεβαιώνοντας ότι οι αντεργατικές πολιτικές πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη βία.
Έτσι με το σχέδιο –λαιμητόμο και την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, το ΕΦΚΑ, που θα περιλαμβάνει την κύρια ασφάλιση, τις εφ’ άπαξ παροχές και τον κλάδο ασθένειας συνεχίζει και ολοκληρώνει τον αφανισμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης ενσωματώνοντας όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που ξεκίνησαν και επέβαλαν ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως η 13η & 14η σύνταξη ορίζοντας ότι οι μηνιαίες συντάξεις είναι 12 σε ετήσια βάση. Θεσμοθετεί την παραπέρα φτωχοποίηση των χαμηλοσυνταξιούχων με την κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2020. Κληροδοτεί στο νέο ταμείο ΕΦΚΑ ένα έλλειμμα 3 δις και οδηγεί στην απαξίωση και ξεπούλημα της κινητής & ακίνητης περιουσίας των ταμείων μέσω των εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που συστήνει και που θα μπορούν να πωλούν, ακόμη και να ενοικιάζουν και να παραχωρούν δωρεάν ακίνητα.
Η όποια «προσωπική διαφορά» στην ατομική, πια, σύνταξη μέχρι και το 2018 δεν μπορεί να κρύψει το μεγάλο τσεκούρεμα των υφισταμένων συντάξεων, ούτε την κυβερνητική επιδίωξη να μας χωρίσει για άλλη μια φορά σε παλιούς και νέους συνταξιούχους, αφού η σύνταξη των νέων εργαζομένων θα αποτελεί πια όνειρο θερινής νυκτός λόγω των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της μεγάλης ανεργίας, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, της αύξησης των ορίων ηλικίας. Το σχέδιο της συγκυβέρνησης αποτελεί ένα φρικιαστικό έγκλημα διαρκείας για όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και γι’ αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!. ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ, ΜΑΖΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΏΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009, 13η & 14η ΣΥΝΤΑΞΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/1 ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ( Πρώην Κοτζιά ).
Αθήνα 13/1/2016 Το Διοικητικό Συμβούλιο