Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τι κάνουν οι αρμόδιοι επιτέλους;Συνεχίζεται η οικονομική αιμορραγία στον Προαστιακό Αθηνών

Τα οικονομικά στοιχεία που ειδαμε  για τον προαστιακό Αθηνών  δεν  μας προκαλούν έκπληξη καθώς πιστευουμε οτι είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων να απαξιώσουν τα ΜΜΜ για να τα παραδώσουν στους ιδιώτες. Αυτό  όμως που μας στεναχώρησε ιδιαίτερα  είναι η κατάρρευση των ποιοτικών χαρακτηριστικών όπως ,της αξιοπιστίας,της ευκολίας,της κοινωνικής παροχής μέσω σύνδεσης απομακρυσμένων περιοχών.Ετσι λοιπόν σήμερα τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών συνεχίζουν να είναι <<πετσοκομμένα>> με αποτέλεσμα να έχουμε λήξη των δρομολογίων στις 22:00 παρά την καθολική απαίτηση  επιβατών αλλά και συλλόγων επιβατών για διεύρυνση ωραρίου πρωί και βράδυ.

Επίσης  απο μαρτυρίες των ίδιων των επιβατών αλλά και από  συζητήσεις που είχαμε με το προσωπικό ελέγχου εισιτηρίων στον προαστιακό διαπιστώνουμε ότι  οι ελεγκτές εισιτηρίων που υπηρετούν  στον προαστιακό είναι λίγοι αν και αξιέπαινοι καθώς δίνουν τον καλύτερο τους ευατό.
Μας κάνει  επίσης εντύπωση οτι ενώ  α)  ο κλάδος της κίνησης διευρύνθηκε ,κατά ένα τρόπο, πρόσφατα με την εκπαίδευση πολλών συναδέλφων από τον  προαστιακό β)και επίσης μετά  με την απαράδεκτη  κατάργηση των μισών δρομολογίων στο Χαλκίδα -Πειραιάς και του 54/57 δεν έχει σταλεί από την υπερδιεύθυνση ΔΙΚΑΜ-ΔΙΠΕΚΑΜ ( τουλάχιστον μια προσωρινή) ενίσχυση στον έλεγχο εισιτηρίων στο  Προαστιακό.
Οι  εργαζόμενοι στον προαστιακό  επισημαίνουν τα προβλήματα που συναντούν   με συνεχείς αναφορές τους προς την διεύθυνση,  σχετικά με  την κατάσταση  που επικρατεί στον προαστιακό αλλά και του κινδύνους που πλέον διατρέχουν ενώ προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους, ζητούν ενίσχυση των κλιμακίων ελέγχου με προσωπικό αλλά και  μέτρα προστασίας για τους ίδιους.
Είναι οι ίδιοι οι εργαζομενοι που έχουν επισημάνει την απώλεια των εσόδων από την ασκούμενη πολιτική ελέγχου αλλά είναι και αυτοί και που έχουν φέρει στην επιφάνεια την απαράδεκτη κατάσταση με την ασυδοσία των ιδιωτών στα εκδοτήρια εισιτηρίων..
Ως πότε η  υπερ διεύθυνση ΔΙΚΑΜ/ΔΙΠΕΚΑΜ θα αδιαφορεί;
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ