Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πρώτη φορά αριστερά:Στα 1,4 ευρώ το ενιαίο εισιτήριο από την 1η Φεβρουαρίου. Αναλυτικός πίνακας με τις νέες τιμές

Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.
Επίσης, αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων, από τα 70 λεπτά, στη μιάμιση ώρα.


Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, οι μόνιμοι χρήστες των μέσων, που ως τώρα επέλεγαν να μετακινηθούν με εισιτήριο, έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στην αγορά μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, η οποία παρέχει απεριόριστες μετακινήσεις με 1 ευρώ την ημέρα ή 0,5 ευρώ την ημέρα, καθώς η τιμή του βασικού αυτού προϊόντος παραμένει αμετάβλητη στα 30 / 15 ευρώ και αφορά το 97% των καρτών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.
«Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης.  
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής στο ενιαίο εισιτήριο και σε κάποιες κάρτες επέρχεται, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23%.
metaforespress