Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Kαι κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι των προσλήψεων


Αναστολή διορισμών στο Δημόσιο έως τις 31/12/16  
Κάπως έτσι τελειώνουν και μάλιστα απότομα τα περί προσλήψεων στην έλξη.Οι 75 θεωρητικές προσλήψεις που μας έλεγαν οτι είναι πραγματικές παίρνουν αναβολή ενός έτους (για αρχή ).Φανταστείτε πόσο πίσω θα πάνε αν αρχίσουν να σχεδιάζονται μετα το 2016.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι κάποιοι ζητούσαν αναβολή των κινητοποιήσεων λόγω των θετικών εξελίξεων που έβλεπαν στον τομέα των προσλήψεων.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι ήθελαν να δείξουμε καλή θέληση στον υπουργό που στην συνάντηση με την ΠΕΠΕ σχεδόν υποσχέθηκε τα πάντα.Ορίστε τα αποτελέσματα
Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του υπουργού με την ΠΕΠΕ έρχεται η ηχηρή σφαλιάρα της μνημονιακής πραγματικότητας,της φιλοκαπιταλιστικής πολιτικής μιας υπάκουης και υποταγμένης συγκυβέρνησης στις εντολές της συμμορίας της ΕΕ για να σταματήσει κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο τομέα.Είναι αυτή η κυβέρνηση που στήριξαν καποιοι στην έλξη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις  που έγιναν μέχρι σήμερα και τώρα λένε οτι είναι απέναντι .Πάλι ξεχνάνε δηλαδή όπως ξεχνούσαν τα της πασοκικής σταδιοδρομίας τους μέχρι ΚΑΙ το 2ο μνημόνιο.
Για χιλιοστή φορά μας εμπαίζουν ενώ ο πραγματικός τους σκοπός είναι η εφαρμογή των μνημονίων.Σε αυτή την εφαρμογή  έχουν συνεργάτες και συμπαραστάτες στο συνδικαλιστικό κίνημα που πλέον είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους.

Παράταση έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 παίρνει η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με επίκληση της ανάγκης περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η σχετική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 183 στις 30 Δεκεμβρίου.

Επείγοντα θέματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και της ΕΡΤ Α.Ε., ρυθμίζει με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση. Η ΠΝΠ με αριθμό φύλλου 184 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.
www.skai.gr