Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Όπως το είχαμε προβλέψει..Κινητοποιήσεις κοροιδία ΚΑΙ απεργοσπασία

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ !!!
ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ
Οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά μπορεί να ξεκίνησαν αλλά μαζί με αυτές ξεκίνησε και το ξεγύμνωμα των πραγματικών προθέσεων της ηγεσίας της ΠΕΠΕ.Προθέσεις διευκόλυνσης και καλής θέλησης προς την κυβέρνηση (που στηρίζουν απροκάλυπτα) και που πλέον συνοδεύονται και απο απεργοσπασία...
Νωρίς νωρίς φάνηκε οτι   η ηγεσία της ΠΕΠΕ δεν ήθελε στην πραγματικότητα  να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις ή αν γινόταν τελικά να είχαν <light>> μορφή και εξίσου <<light>>  επίδραση .Πολύ απλά ήθελε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.(Δηλαδή και να  φανεί ότι θέλει να ικανοποιήσει το αίσθημα των μηχανοδηγών οτι είναι απέναντι σε όλα και ότι <<παλεύει σκληρά>> για τα αιτήματα του κλάδου  αλλά και να διευκολύνει την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου....ΣΥΡΙΖΑ γαρ).
Όλο αυτό το διάστημα το σπατάλησε με άσφαιρα  πυρά εναντίον  της  διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας ενώ από την άλλη  <<πούλαγε φούμαρα>> στους μηχανοδηγούς με αποκορύφωμα τις ασυναρτησίες της συνεξέλιξης  στο ΣΤΑ  με τις οποίες  απέφυγε με κάθε τρόπο  να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο..Κλασσικά πράγματα δηλαδή .Όπως τα σπούδασαν τόσα χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες της μεγάλης σχολής της συναλλαγής με την εξουσία.
Εγκλωβισμένη η απρόθυμη ηγεσία της ΠΕΠΕ  από τις αποφάσεις των  γενικών συνελεύσεων για  να  πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις (αλλά πάντα πρόθυμη να δείξει καλή θέληση στην ηγεσία του υπουργείου με την αναστολή τους) είπε να τροποποιήσει λίγο τις αποφάσεις των συνελεύσεων που θέλουν αποτελεσματικές κινητοποιήσεις για να μπλοκαριστεί η εμπορευματική κίνηση .
Έτσι λοιπόν είπε να κάνει στάσεις... και αυτές 3 ωρες!!  Χατήρι δηλαδή για να μπορεί να βρεί τον τρόπο η διοίκηση να κινεί τα εμπορικά ..
Και φυσικά  η διοίκηση τον βρήκε τον τρόπο...
Το Θριάσιο έγινε με τροποποίηση ωραρίου και από τις 14:30 πήγε στις 11:30..
Το βράδυ το εμπορικό  μπορεί να φεύγει μετά τις 00:00 πίσω από το 600 όπως πολύ συχνά συμβαίνει αρκετές φορές  είτε λόγω καθυστέρησης αναχώρησης από τον Ικόνιο ή λόγω καθυστέρησης αναχώρησης από το Θριάσιο ή λόγω προβλημάτων κυκλοφορίας ή συρμών ή μηχανών κλπ κλπ....Μια καθημερινότητα δηλαδή που δεν μας είναι άγνωστη.....Είναι συχνή ..πολύ συχνή!!
Φτάνει λοιπόν  το εμπορικό  κανονικότατα μεχρι το Λειανοκλάδι  και σιγά σιγά  προωθείται μέχρι τον προορισμό του εξίσου ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΈΛΞΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΕ ΑΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ..
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ...  

Οι μηχανοδηγοί ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ είναι στα χειριστήρια για ώρες... χάνουν μεροκάματα και τα εμπορικά πηγαίνουν κανονικά με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ μια ανεκτή για την εργοδοσία καθυστέρηση....ή πηγαίνουν κανονικά με τον <<άλλο τρόπο>>....


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ