Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αρνητική απάντηση στη συνέχιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό



Ανακοίνωση των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες για τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την ΟΣΥΑΠΕ

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφέρειας Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), σχετικά με το αίτημα για συνέχιση καταβολής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοέμβρη.


Σε ανακοίνωσή τους για τη συνάντηση, οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Με μια αλαζονική συμπεριφορά, αποκαλώντας μας συνεχώς "παιδιά" και λέγοντας ότι "εγώ έχω δώσει τους μεγαλύτερους κοινωνικούς αγώνες"!!! προσπάθησε να μας πείσει ότι το ζήτημα είναι απλώς τεχνικό και δεν πρέπει να ανησυχούμε για την μισθοδοσία μας, που θα μεταφερθεί στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Το χαρακτήρισε ως "εκκρεμότητα" του Καλλικράτη, "που πρέπει να τακτοποιηθεί"!! κρύβοντας ότι οι ΚΑΠ, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (που κάποτε "διαφωνούσαν") είναι συνδεδεμένοι με τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΦΠΑ και κατανέμονται με διάφορα κριτήρια, όχι όμως με τον αριθμό των εργαζομένων και τις υπαρκτές λαϊκές ανάγκες, που έχει η κάθε Περιφέρεια.




Μίλησε για "διασφάλιση" της μισθοδοσίας μας, την ώρα που όλοι ξέρουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν "διασφάλισαν" τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και τις συντάξεις!!!, όπως δεν "διασφάλισαν" τα αποθεματικά των ΟΤΑ κ.ά., πως τα οδήγησαν δια μέσου της Τράπεζας της Ελλάδας στους "δανειστές", για την πληρωμή ενός χρέους που δεν είναι του λαού, πως τα "χάρισαν" στους καπιταλιστές.


Και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι ταξικές δυνάμεις υπογραμμίζουν: «Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, παρ’ ότι κάποια μέλη του ΔΣ "έσκυψαν το κεφάλι" και "τσίμπησαν", του απάντησαν ότι οι εργαζόμενοι είναι απέναντι στο συμβόλαιο υποταγής στην τρόικα και τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχει κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του και ότι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει και για το ζήτημα της μισθοδοσίας μας και για την Κοινωνική Ασφάλιση και για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις κλπ».


Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων για την συνάντηση.


Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρο το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.


Συνημμένα Αρχεία:


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το απεργιακό κάλεσμα των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες