Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στην Αθήνα ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ


Την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στην Αθήνα ανέλαβε η ΤΕΡΝΑΣτην υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τις εργασίες ολοκλήρωσης του  έργου «Ανάταξη Συστήματος Ηλεκτροκίνησης και Τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αχαρνές-Τιθορέα» προχώρησαν την Τρίτη η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε και η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ». 
Η  σύμβαση αφορά το δικαίωμα προαίρεσης δαπάνης ύψους 1,072 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού προβλεπόμενου -από τη διακήρυξη του έργου- ποσού των 2 εκατ. ευρώ.
Η δαπάνη των 1,072 εκατ. ευρώ αφορά τη  μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση και την παράδοση σε λειτουργία της «γραμμής επαφής» στο τμήμα Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών - Τρεις Γέφυρες.
H εγκατάσταση αυτή θα είναι προσωρινή και θα χρησιμοποιηθεί έως την ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής της υπόγειας διέλευσης πεζών και οχημάτων.
Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι  έξι μήνες  από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής συμπληρωματικής σύμβασης.
Για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και για την διασφάλιση των όρων αποπληρωμής του ευρύτερου έργου «Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης (Β' Φάση) και κλάδου Οινόης - Χαλκίδας», το οποίο εντάχθηκε αρχικά (το 2004) στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Συνοχής, με ποσοστό χρηματοδότησης 50%, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η κυκλοφορία ηλεκτρικού συρμού από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών έως τον σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης.
Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου και την παράδοση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αναμένεται να  μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος του ταξιδιού και θα αυξηθεί η ποιότητα και η ασφάλεια.

ΤΑ ΝΕΑ