Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΟΣ για απεργία



Αθήνα, 10 /11 / 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι για μια ακόμη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές και βάρβαρες κυβερνητικές εξαγγελίες που σκοπό έχουν να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους. Η κατ’ όνομα «αριστερή» Κυβέρνηση εφαρμόζει όπως και οι προηγούμενες, νεοφιλελεύθερες συνταγές με τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία. Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν την κατηφορική πορεία τους αφού προγραμματίζονται νέες μειώσεις. Ο οικονομικός ιστός διαλύεται και ότι απέμεινε θα το αποτελειώσουν τα νέα μέτρα που προωθεί αυτή η Κυβέρνηση.

Στο σιδηρόδρομο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού ήδη έχει εξαγγελθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με καταληκτικές ημερομηνίες προσφορών, και συμπεριλαμβάνει τόσο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και την ΕΕΣΣΤΥ. Προωθείται νέο μισθολόγιο με νέες περικοπές και για τη Σ.Σ.Ε τηρούν «σιγή ιχθύος». Τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί για το ασφαλιστικό, «φορτώνουν» με πέντε ως δέκα χρόνια στον καθένα μας επί πλέον εργασιακό βίο, ενώ με τα ποσοστά αναπλήρωσης οι συντάξεις θα είναι προνοιακό επίδομα.

Σ’ αυτή τη «λαίλαπα» ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η στοίχιση με τα συνδικάτα. Τους μόνους που φοβάται η Κυβέρνηση είναι οι εργαζόμενοι. Οφείλουμε να παλέψουμε για ν’ ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Να στείλουμε όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα ότι δεν αντέχει ο κόσμος της εργασίας άλλα μέτρα. Ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σ’ αυτό που ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης. Οφείλουμε να απαιτήσουμε:
Την κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα νέο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
Καμιά αλλαγή στο ασφαλιστικό που θα μετατρέψει τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας.
Αποκατάσταση της διαδικασίας υπογραφής Σ.Σ.Ε.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του σιδηρόδρομου στο σύνολό του.

Συνάδελφοι,

Στις 12 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι όλης της χώρας απεργούν. Μαζί τους και οι σιδηροδρομικοί για να δώσουμε απάντηση σε όσους επιχειρούν για μια ακόμη φορά να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «δουλοπάροικους» των Βρυξελλών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε και στη συγκέντρωστην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00’ π.μ.

Προσυγκέντρωση στα γραφεία της Π.Ο.Σ. - Κάνιγγος 6, στις 10:00’ π.μ.





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.