Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕ 12 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!!!!!!!



ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ - ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΠ;
Τα κοινοβουλευτικά κοντέρ «έσπασε» η κυβέρνηση, «στριμώχνοντας» σε ένα νομοσχέδιο όλα τα στοιχεία της κακής νομοθέτησης. Ξεχνώντας γρήγορα και θεαματικά την κριτική που ασκούσε ως αντιπολίτευση στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προχώρησε όχι μόνο στη συγκεκριμένη νομοθετική πρακτική, αλλά τις έφερε, ομαδοποιώντας τις, σε ένα κείμενο για κύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτήν την ώρα (χθες) συζητείται πακέτο με 12 ΠΝΠ, που αφορούν κυρίως στα capital controls. Σαν να μην έφτανε αυτό, βρήκε ευκαιρία να καταθέσει και τρεις τροπολογίες.

Με την πρώτη παρατείνεται η κύρωση της Συμφωνίας για τη Μεταφορά και την Αμοιβαιοποίηση των Εισφορών στο Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης, που υπεγράφη στις Βρυξέλλες στις 21 Μαϊου 2014, καθώς και το από 22 Απριλίου 2015 Πρακτικό Διόρθωσης της Συμφωνίας αυτής.

Με τη δεύτερη προβλέπεται ο τρόπος βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (186 υπάλληλοι). Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη 1,8 εκατ. ευρώ.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι «η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών... για να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για αύξηση των δημόσιων εσόδων κρίνεται σκόπιμη η παρούσα διάταξη για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Με την τελευταία -για την ώρα- τροπολογία, προβλέπεται ότι, η μισθοδοσία του προσωπικού των Περιφερειών που καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4047/2012 διενεργείται, από 1.1.2016, από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε Περιφέρειας, με ευθύνη του οικείου ή οικείων εκκαθαριστών, που είναι πιστοποιημένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Επίσης, αναφέρονται οι δαπάνες που εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο.