Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ

από το blog της ΠΟΣ
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Προεδρείου της ΠΟΣ με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέρκα.
Στη συνάντηση η ΠΟΣ έθεσε τα θέματα που απασχολούν τον σιδηροδρομικό κόσμο όπως το θέμα της Σ.Σ.Ε  για την οποία η κ. Πέρκα ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τις Διοικήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Στο ζήτημα των αιτημάτων όπως η προσαύξηση του 30% για την εργασία του Σαββάτου, το επίδομα θέσης ευθύνης και για την διασφάλιση του προσωπικού εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων στάθηκε θετικά ειδικά για το τελευταίο, αποδεχόμενη μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται δέσμευση από τον πάροχο στα διεταιρικά συμβόλαια με το κράτος.
Για το θέμα του Γ.Κ.Κ δέχθηκε να συζητήσει  τις θέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα της ΠΟΣ.
Για το ζήτημα των προσλήψεων είπε ότι θα επαναπροωθήσει το αίτημα για προσλήψεις στα αρμόδια υπουργεία όπως και τις τροπολογίες για τους μεταταγμένους συναδέλφους.
Παράλληλα θεωρεί σκόπιμο η ΠΟΣ να συναντηθεί εκ νέου με τον Υπουργό Μεταφορών κ Σπίρτζη, η ίδια μάλιστα θα συνδράμει για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την έναρξη της συνάντησης τέθηκε θέμα από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ προς την κ. Πέρκα που σχετίζεται με την προσπάθεια του Προεδρείου για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος ανέφερε στον Πρόεδρο της ΠΟΣ πως όταν τηλεφώνησε στο υπουργείο για να πιέσει για τη συνάντηση, η γραμματέας της κ. Πέρκα του είπε χαρακτηριστικά ότι «πεντακόσιες φορές έχει δει η κ. Πέρκα τον Πρόεδρο, πάλι θέλει συνάντηση
Η κ. Πέρκα δήλωσε πως δεν έχει δει τον Πρόεδρο εκτός από τις συναντήσεις με την ΠΟΣ και πως θα μιλήσει με την γραμματέα της (η οποία έλλειπε σήμερα από το Υπουργείο) για το συγκεκριμένο θέμα.