Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Μειώσεις σε όλες τις συντάξεις με νέο υπολογισμό και συκοφάντηση των εργαζομένων - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Μειώσεις στις συντάξεις με νέο υπολογισμό για τις τωρινές και τις μελλοντικές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».
Ανέφερε πως όλες οι συντάξεις, αυτές που δίνονται και εκείνες που θα δοθούν, θα επαναϋπολογιστούν με άλλο ποσοστό αναπλήρωσης με βάση το μισθό. Παραδέχθηκε, ότι θα πληγούν όλες οι συντάξεις, ανεξάρτητα από το ύψος τους, καθώς ανάφερε πως «αν δούμε ότι με τη νέα εφαρμογή του ποσού μικρές συντάξεις πλήττονται, θα επέμβουμε πυροσβεστικά». Άρα στόχος της περιβόητης «μεταρρύθμισης» είναι οι γενικευμένες μειώσεις με λίγα ψίχουλα για να διατηρηθούν οι πολύ μικρές συντάξεις και συνεπώς ο επανακαθορισμός του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων θα γίνει με κριτήριο τις μειώσεις.

Εμμέσως πλην σαφώς, το ομολόγησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά «το ιδανικό ποσοστό αναπλήρωσης που κρατάει το ασφαλιστικό σύστημα σε τροχιά βιωσιμότητας» κι αφού τα ταμεία είναι άδεια και η κρατική χρηματοδότηση θα συνδεθεί με το όριο της φτώχειας, τότε πρέπει να μειωθούν οι συντάξιμες αποδοχές.
Για την «εθνική σύνταξη» επανέλαβε ότι θα είναι στο όριο της φτώχειας, δηλαδή στο 60% του μέσου μισθού, όπως είναι ο επίσημος υπολογισμός της ΕΕ, ενώ για επικουρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ ανέφερε ότι καταργούνται και ενσωματώνονται στη νέα μειωμένη σύνταξη που θα προκύψει από το νέο υπολογισμό.
Να ενοχοποιήσει το ΠΑΜΕ και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, για την καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.
Σε ερώτηση αν θα δοθούν κανονικά τις μέρες που προβλέπεται ο υπουργός απάντησε πως ίσως να υπάρξει καθυστέρηση λόγω της κατάληψης του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ τις μέρες που παρουσιάστηκε το πόρισμα της «επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό. 
Σε σχόλιό του το ΠΑΜΕ, για το θέμα αναφέρει:
«Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, με τις δηλώσεις του σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις των σωματείων, των εργαζομένων που πραγματοποίησαν κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, για τη μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, φανερώνει ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η άγρια επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων θα συνοδευτεί με τη συκοφάντηση των εργατικών κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να δώσουν απάντηση με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη, στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Να νεκρώσει η Ελλάδα».