Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Μόνο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο με λαϊκή συναίνεση

Την λαϊκή συναίνεση, στην βάρβαρη λαίλαπα του νέου μνημονίου και όλων των προηγούμενων, εγγυάται στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματικούς ομίλους ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό, Real fm.

«Αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει μεγαλύτερη από ποτέ ανάγκη από αριστερή διακυβέρνηση. Ο λόγος είναι, ότι υπάρχει συμφωνία, υπάρχουν όροι οι οποίοι θα πρέπει να υλοποιηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, παραπλανώντας με την αυταπάτη της «καλής εφαρμογής» των μέτρων προκειμένου να χειραγωγηθεί ο λαός: «(...) ο μεγάλος αγώνας, ο διαρκής, αυτής της κυβέρνησης θα είναι να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των μέτρων της συμφωνίας, να αξιοποιήσει τα θετικά της σημεία». Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξε μάλιστα  ότι το μνημόνιο ήταν και αίτημα του λαού αφού όπως είπε: «η κοινωνία ζήτησε να έχουμε μια συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους(...)».
Τόνισε ακόμα ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την υλοποίηση του μνημονίου αφού, όπως είπε, «υπάρχουν οι όροι, υπάρχει και ο χρόνος για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου, να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το χρέος». Μάλιστα, την διαπραγμάτευση για το χρέος ανέδειξε ως, καθοριστικής σημασίας, θέμα, σημειώνοντας ότι αυτή την διαπραγμάτευση μπορεί να την κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας σε ερώτηση για μετεκλογικές συνεργασίες ή συγκλίσεις με το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ ή το κόμμα Λαφαζάνη, η Όλγα Γεροβασίλη ανέδειξε, καταρχήν, την ανάγκη μιας αυτοδύναμης σταθερής αστικής κυβέρνησης «για να αποφευχθούν οι οποιουδήποτε τύπου κραδασμοί, που δεν τους χρειάζεται πια η χώρα», όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αυτοδυναμία.
Στην συνέχεια δεν απέκλεισε τίποτα λέγοντας ότι «οι μετεκλογικές συμφωνίες, συμμαχίες θα κριθούν εάν και εφόσον χρειαστούν» και αν χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν «με την ίδια λογική που έγιναν και οι προηγούμενες. Δηλαδή, επί προγραμματικών θέσεων».
Επανέλαβε τα επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας ότι το μνημόνιο της συγκυβέρνησης «ήταν μια λύση μπροστά στα αδιέξοδα της άτακτης χρεοκοπίας, μιας μη διαχειρίσιμης κατάστασης για τον ελληνικό λαό και τη χώρα».
Η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε ότι η πιθανή ημερομηνία των εκλογών θα είναι η 20η Σεπτέμβρη και ότι οι λίστες του κόμματος της θα καταρτισθούν από επιτροπή και θα είναι έτοιμες σε περίπου δέκα μέρες. Συμπλήρωσε ότι στις λίστες των υποψηφιοτήτων θα αποτυπωθεί ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ σε αντιστοίχηση με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ.