Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να αντιδράσουν και οχι να ξεγελαστούν

Από το 2010 και μετά έχει τοποθετηθεί  τεχνητά ενα χρονικό ορόσημο που  σηματοδότησε την κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων ,της λαικής οικογένειας ,των αυταπασχολούμενων κλπ.Καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι τα πράγματα πριν το 2010 ,δηλαδή πριν το πρώτο μνημόνιο ,δεν ήταν ρόδινα.Η ανεργία ήταν υψηλή και τα μεροκάματα χαμηλά.
Θυμόμαστε όλοι τις πενιχρές αυξήσεις στις συντάξεις και το σύνθημα ουτε ένα κουλουρι την ημέρα αύξηση.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί  σε ποσοστό 67% στις υποδομές και στις κρατικές επιχειρήσεις μέχρι και τους Αλογοσκούφη -Παπαθανασίου και πλέον μιλάμε για τα ασημικά του 33% για τα οποία γίνεται  σήμερα λόγος .

Στην λογική μνημόνιο αντιμνημόνιο οι σιδηροδρομικοί καταλαβαίνουμε ότι  οδηγήθηκαν ή παρασύρθηκαν  λόγω της σφοδρότητας των μέτρων που έπληξαν τον σιδηρόδρομο όσο κανένα άλλο τομέα στην Ελλάδα.
Η σφοδρότητα αυτών των μέτρων διέρρηξε παγιωμένους συσχετισμούς,συνεργασίες αλλά και σχηματισμούς εντός ομίλου ΟΣΕ με πρόσχημα το δίλλημα μνημόνιο -αντιμνημόνιο.
Στην ουσία όμως οι υπηρετούντες τον προ μνημονίου ιστό συσχετισμών και πολιτικών ή κομματικών συμφερόντων  καλύφθηκαν πίσω από αυτή την  δικαιολογία είτε για να πουν ότι  ''τα χέρια τους είναι δεμένα'' είτε ''διαφωνούντες''να δραπετεύσουν προς αντιμνημονιακούς τόπους..
Πολύ απλά  οι σιδηροδρομικοί ξεγελάστηκαν καθώς και οι δύο ήταν οι πλευρές του ΙΔΙΟΥ νομίσματος.Ασε που γλίτωσαν και την απολογία προς τους εργαζόμενους  για την προ του 2010 εποχή.
Σήμερα με ψηφισμένο το 3ο μνημόνιο τι έχουμε βγάλει ως συμπέρασμα;

Μετά από την διάλυση του σιδηροδρόμου ,την απόλυση συναδέλφων ,την εργασιακή εφεδρεία,την διαθεσιμότητα,τις μειώσεις μισθών,την υποχρηματοδότηση του δικτύου,το κλείσιμο μέρους του,αλλά και την προ των πυλών πωλησή του στα ιδιωτικά μονοπώλια τι καταλαβαίνουμε;
Καταλαβαίνουμε την προσπάθεια του συστήματος για τα νέα αναχώματα.Για την συνέχιση του διλλήματος μνημόνιο -αντιμνημόνιο.

Οι ίδιοι άνθρωποι που αποτέλεσαν τους πυρήνες αυτού του διλλήματος
..μετασχηματίζονται,παραιτούνται,αποχωρούν,επιστρέφουν και πάει λέγοντας..

Προεκλογικά απο το 2010 και μετα θυμόμαστε αντιμνημονιακά μέτωπα που μετεκλογικά κατέθεταν τα όπλα στο βουλευτικό έδρανο.Θυμόμαστε τα Ζάππεια της γελοιότητας αλλά και τα ουδείς αναμάρτητος μπροστά στο ευρωπαικό κατεστημένο.Θυμόμαστε τα 25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν και το αμίμητο η ελπίδα έρχεται.
Θυμόμαστε βέβαια και τα δικά μας .
Παρατάξεις μιλούσαν για την ολική ανατροπή ,για το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων,για την επαναφορά της δημοκρατίας.Αν και  έχουμε πρόσφατη την εμπειρία της συνδικαλιστικής προεκλογικής εκστρατείας στις εκλογές του σωματείου μας  μένουμε άφωνοι πλέον στις νέες μεταλλάξεις προσώπων και πραγμάτων.
Σαν παράταξη η ΑΣΚΕ έχει πάντα σταθερές απόψεις για τα σιδηροδρομικά και πολιτικά θέματα.
Η σφοδροτητα των επιθέσεων μελών  άλλων παρατάξεων που υποστήριζαν τότε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντυπωσιακή καθώς επιθυμούσαν την γελοιοποίηση και την διακοπή της καταθεσης των αποψεων της ΑΣΚΕ.Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τα εξής: να απορούν μαζί μας που κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή κωλοτούμπα.Θυμόμαστε να διαφημίζεται η συνέπεια της κυβέρνησης σε προεκλογικές δεσμεύσεις της.Θυμόμαστε να λένε για καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό και να εξαπολύουν μύδρους για την Πετραλιά!!!Θυμόμαστε να λένε οτι δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση και αυτα είναι κινδυνολογία.
Και αντί αυτών όλοι είδαμε τι έγινε αλλά και βλέπουμε  τι  συνεχίζεται να γίνεται.
Πλεον το τροπάρι άλλαξε και ο νέος πρόεδρος της ΠΕΠΕ στα ΔΣ της  μιλάει για πληροφορίες του περί  κατάθεσης προσφορών για την εξαγορά του σιδηροδρόμου.Μιλάνε για αναγκαίο συμβιβασμό της κυβέρνησης για την νέα συμφωνια και αναγκη για εξασφάλιση του προσωπικού και  μάλιστα ''οχι με ασπιρίνες''!!...Παραμύθια δηλαδή..Στην κατεύθυνση των αναχωματων και αυτή τους η ''αντιμνημνιακή''  προσπάθεια.
Οι Λαικές ενότητες και οι ''λεβέντες'' της μπουρδολογίας  εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Είτε την τροφοδοσία του μνημόνιο-αντιμνημόνιο είτε την παράδοξη διόχετευση ψήφων.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το τέρας του καπιταλισμού καταπίνει δημοκρατίες και δικαιώματα.
Εξαφανίζει συμμαχίες και επιβάλει το νόμο του ισχυρού.Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ισχυρός δεν θέλουν να είναι ο λαός αλλά το κεφάλαιο.Και το κεφάλαιο είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος απο τις δικιές μας απόψεις που θέλουν

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ -ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ