Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Mήνυμα απο το ΚΚ Γερμανίας για το δημοψήφισμα

Φωτογραφία του χρήστη Τρία Κόκκινα Γράμματα. «To Γερμανικό ΚΚ εκφράζει στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του ΚΚΕ, την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ταξικό αγώνα ενάντια στον σημερινό εκβιασμό της Τρόικας, και ενάντια στις αντιλαϊκές "συμβιβαστικές προτάσεις" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. (…)
Με το δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διασφαλίσει αποκλειστικά την παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ, καθώς το κόμμα αυτό καλλιεργεί αυταπάτες για λύση μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. (…)

Είμαστε της άποψης ότι το επικείμενο δημοψήφισμα θα πρέπει να αποτελέσει μια ψηφοφορία ενάντια σε κάθε εκβιασμό του λαού. Ταυτόχρονα φαίνεται η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα ως μέσο πίεσης, για να μπορέσει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Ως αδερφό κόμμα, σας ευχόμαστε να καταφέρετε μαζί με τον λαό να εγκαταλείψετε τον "δρόμο σωτηρίας" του καπιταλισμού, και να ανοίξετε τον δρόμο για τον σοσιαλισμό.
Η αλληλεγγύη μας με την ελληνική εργατική τάξη, καθορίζεται από τη διεθνιστική προσέγγισή μας. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από την ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη στη Γερμανία. Και οι δυο αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό».