Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οργή στον όμιλο ΟΣΕ για τα ψεματά τους...

Αλήθεια εκείνα τα πανό για τον ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο που κρέμαγε το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών είναι ακόμα στην θέση τους ή τα πήρε ..ο στρατηγός άνεμος;
Μήπως να πήγαιναν οι <<συνταξιούχοι>> αγωνιστές που τα κρέμαγαν να τα μαζέψουν γιατί τα βλέπει ο κόσμος και ξεφτιλίζεστε κάθε μέρα που περνάει.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να βλέπεις μέρος της  κάστας της παλαιά κραταιάς ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ το οποίο μεταλλάχτηκε σε ΣΥΡΙΖΑ να μας πουλάνε φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες..και αριστερές πλατφόρμες!!

Ενεργή η συμμετοχή τους στην άνοδο στην εξουσία του νεοαριστερού φιλομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές στις 25-1-2015. Αλλά τώρα διαχωρίζουν την θέση τους(δηλαδή κρύβονται) από αυτή την πολιτική που την υπηρέτησαν τυφλά και φανατικά από την προεκλογική περίοδο μέχρι την ανακοίνωση της κατάπτυστης συμφωνίας πρόσφατα.΄Τώρα επιλέγουν το παρασκήνιο και την σκιά καθώς τρεμουν τις εξελίξεις.Τις πολιτικές αλλά και τις συνδικαλιστικές .Προπάντων όμως τρέμουν την οργή των εργαζομένων που ξεγέλασαν με τα ψεματά τους.
Στην ακτινογραφία των <<ισχυρών>> (τρομάρα τους) του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ που καλλιέργησαν τον μύθο της αλλαγής της ρήξης και της ανατροπής στον όμιλο θα βρούμε όλα τα στελέχη που κινούνταν πάντα οπορτουνιστικά είτε ατομικά είτε μέσω των παρατάξεων των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ όταν  αυτές έλεγχαν απόλυτα το ''παιχνίδι''.
Ας δούμε όμως τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι για να ξεγελάσουν εργαζόμενους σε όλους στους κλάδους αλλά και στην έλξη.
Θα παραθέσουμε τα σίγουρα..τα στανταρ..τα λίρα εκατό που λένε..
  • τελος στο ενιαίο μισθολογιο
  • τελος στις αδικες προαγωγες 
  • νεες συνθηκες εργασιας
  • οχι αλλη υπερεργασια
  • νεες προσληψεις 
  • επιστροφή μεταταγμενων
  • επιδομα ευθύνης στους μηχανοδηγούς
  • συλλογικη σύμβαση με νεους όρους και όχι όπως η προηγούμενη
  • αυξηση των χιλιομέτρων
  • αλλαγη του αντιασφαλιστικου νομου (εκαναν και αναφορές στην Πετραλιά αν θυμάστε)
  • 30% αμοιβή για την εργασία του Σαββάτου
  • 10 ευρώ για την επιστροφή απο διανυκτέρευση
  • 25% διπλή μείωση στις απολαβές.
  • ενιαίος δημόσιος σιδηρόδρομος με ενοποίηση εταιρειών.
  • τελος στο ΤΑΙΠΕΔ και στις ιδιωτικοποιήσεις
  • εφαρμογή εργατικής νομοθεσίας και πληρωμή διανυκτερεύσεων
Αυτα ήταν τα σίγουρα Μπορούμε να γράφουμε για μέρες  για τα υπόλοιπα που δεν  αναφέραμε αλλά θέλουμε σελίδες επί σελίδων για να μπορέσουμε να τα συγκεντρώσουμε.
Αυτοί που τα έλεγαν αυτά είχαν πάντα στο μυαλό τους τους προφανείς σκοπούς τους ,όπως όλοι πλέον έχουμε διαπιστώσει , αλλά και την κρυφή ατζέντα  τους που πλέον σιγά σιγά αποκαλυπτεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στελεχώθηκε στον ΟΣΕ από άτομα που το προηγούμενο καθεστώς ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ είχε σκανδαλωδώς ευεγερτήσει και που φοβούβομενοι τις αλλαγές ήταν οι πρώτοι που τους παράτησαν.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;Κάποια στιγμή όμως θα τους αναφέρουμε  για να μην ξαναπέσει ο κόσμος στο ίδιο λάθος.
Στα δικά μας τα της έλξης διαπιστώνουμε πλέον την άτακτη υποχώρηση,την εμμονή ,την εξουσιολατρεία αλλά και τα πρώτα δείγματα δεσποτισμού όπως ακριβώς τα ειχαμε προβλέψει.
Πιστοί  στα διδάγματα του παρελθόντος έχουν στασίδι πλέον στο υπουργείο μεταφορών με συνεχείς επισκέψεις  στα φανερά και στα κρυφά  οχι για το καλό των μηχανοδηγών αλλά για..εξυπηρετήσεις.!!
Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τα ψεμματά τους και που οδήγησαν τους μηχανοδηγούς  σε αδιέξοδο τώρα ξεκαβαλάνε το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και καβαλάνε την ..αριστερή πλατφόρμα..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με τους τυχοδιώκτες
 Στο νέο κλίμα που διαμορφώθηκε  με τις πολιτικές εξελίξεις και το άγχος μερικών να τις προλάβουν αλλά και τα όσα έγιναν στην προεκλογική περίοδο του ΜΑΙΟΥ( με άτομα από την παράταξη της πλειοψηφίας να επιστρέφουν από..την σύνταξη ουσιαστικά για να αναλάβουν χρέη προισταμένου όπως τους έταξαν )οι προαγωγές το επιβεβαιωσαν σε ενα μεγάλο ποσοστό.
Και δεν λέμε σε ποσοστο 100% γιατί  υπάρχουν και άνθρωποι που έπρεπε να προαχθούν χθες και που η βιασύνη και η ατιμωτική συμπεριφορά της νέας ηγεσίας του σωματείου απέναντι στο σύνολο των μηχανοδηγών τους ενέπλεξε σε παιχνιδάκια μικροπολιτικής και  τους εξέθεσε  άδικα και απρεπώς καθώς αποτελούν υπόδειγμα συναδελφικότητας και επαγγελματισμού.
 Στα θέματα των διεκδικήσεων των μηχανοδηγών πλέον ανοίγουν στόματα και αποκαλύπτεται η πλεκτάνη.Για το θέμα του 30% της προσαύξησης της 6ης ημέρας που ήταν σίγουρη και που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρανομούσε  που δεν την καταβάλει  έχουμε την κυνική ομολογία της  νέας ηγεσίας του σωματείου που αποδέχεται ότι τους είχε ενημερώσει ο δικηγόρος ότι το θέμα ήταν δύσκολο έως αδύνατο να διεκδικηθεί δικαστικά.Το ίδιο και για το 10 ευρο μετά από την διανυκτέρευση..
Στο επίδομα ευθύνης  ήρθε η σιωπή και το τέλος των μετρητών αποχώρησης μετά την αλλαγή ηγεσίας του σωματείου.Καθώς οι αποχωρούντες μηχανοδηγοί χωρίς το ευθύνης πλέον προσμετρούνται στην νέα ηγεσία, αυτή απολογείται στο ..ευατό της  με το αμίμητο της κληροδότησης των προβλημάτων από τους προηγούμενους και μηδένισε τα κοντέρ...
Μήπως να βάλουμε εμείς μετρητή για το επίδομα ευθύνης να δούμε μέχρι που θα φτάσει ο λογαριασμός;Πιστευουμε μπορεί και...298 να γράψει..

Στην σσε είχαμε τις νέες κωλοτούμπες ..Πλέον στόχος είναι η υπογραφή διετούς σύμβασης ..έστω και 1 ευρώ επιπλέον είναι κέρδος για τον εργαζόμενο..λένε και δεν ντρέπονται καθόλου για αυτό..
Πάνε τα σπασίματα του ενιαίου μισθολογίου..πάνε οι αποδοχές που θα διαφυλαχθούν  από τις σσε
Στα ρουσφέτια όμως έχουν δώσει όλο τους το είναι.Μιλάμε για  μεγάλη προσπάθεια.Έχουν δώσει τα ρεστα τους για να τοποθετήσουν διευθυντή που να τους κάνει τα χατίρια.Και είναι μεγάλη η λίστα εξυπηρετήσεων και από οτι φαίνεται.. εξακολουθεί να  μεγαλώνει!!!
Από προαγωγές,μόνιμες βάρδιες,άραγμα σε γραφεία,εξυπηρετησούλες,αποσπάσεις σε πολιτικούς,συγκάλυψη από όλα έχει το μενού...Αλλά δεν είναι η ώρα ακόμη για αυτά.Εχουμε καιρό.
Και τέλος η ΑLE.H  περίφημη, ανευρη, ανούσια πανευρωπαική συγκέντρωση για να λέμε τον πόνο μας.Ούτε πραγματικό σωματείο  είναι ούτε αποφάσεις παίρνει ούτε οργανώνει τον κόσμο σε διεκδικητικά πλαίσια.Ενα φόρουμ είναι που κοστίζει ένα σκασμό λεφτά.Αλλά αυτό δεν το λένε στους μηχανοδηγούς.Απλά ο τσακωμός γίνεται για το ποιος θα πηγαίνει για να ξοδεύει τα λεφτά του σωματείου στα πανευρωπαικά μνημόσυνα που στήνει η ΑLE με την πλειοψηφία να θέλουν να έχουν διαπαραταξική αντιπροσώπευση και ο πρόεδρος να πηγαίνει..μόνο αυτός!!!(για οικονομία ντε..τι δεν καταλαβαίνεις;)
Εμείς λέμε να σταματήσει το παραμυθάκι της ΑLE ...ΤΩΡΑ..ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ.
Αυτά προς το παρόν..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ