Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δωρεάν μετακινήσεις μέχρι και την Παρασκευή στην Αθήνα με τα ΜΜΜ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την παράταση του μέτρου.
 
 
Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα τα ΜΜΜ στην Αθήνα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα ληφθεί εκ νέου απόφαση.
Την παράταση του μέτρου ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών με τα ΜΜΜ στην περιοχή της Αθήνας μέχρι και την Παρασκευή (10/7) ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που λειτουργούν από τους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) .
Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στο νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01, (άρθρο 77), και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική Υπουργική Απόφαση. Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση.
  protothema.gr