Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εξώδικο :Στάση εργασίας ΠΕΠΕ 3/8/2015

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)" που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.


Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ

  1. Τον κο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κο Σταθάκη.
  2. Τον κο Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
  3. Τον κο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Κατρούγκαλο.
  4. Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

--------------------------------------------------------------------------

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 30η Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 03/08/2015 από ώρα 11.00 π.μ. έως ώρα 14.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο, με εξαίρεση του προσωπικού που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (Δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).
Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της πλήρους αδιαφορίας που επιδεικνύετε για τα τεράστια ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και της κατάργησης βασικών και προσοδοφόρων δρομολόγιων, ζητήματα, τα οποία έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσον στο επιβατικό κοινό όσον και την οικονομική ευρωστία της εταιρείας. Για τους λόγους αυτούς επαναφέρουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο τα πάγια αιτήματά μας και ζητάμε:
  • Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού του κλάδου των μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αφού το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και με υπερένταση των δυνάμεών του, προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.
  • Άμεση επιστροφή των μεταταχθέντων μηχανοδηγών.
  • Άμεση προκήρυξη εθελοντικών εσωτερικών μετατάξεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους επαγγελματικούς κλάδους (π.χ. ΣΤΑΣΥ).
  • Επαναφορά καταργηθέντων δρομολογίων και ιδιαίτερα εκείνων που εξυπηρετούν κοινωνικές ομάδες εργασίας (Φθιώτιδα, Βοιωτία κ.λ.π.)
Ταυτόχρονα ζητάμε άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, προκειμένου να του εκθέσουμε και εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα οποία χρήζουν άμεσης και δραστικής λύσης. Παλεύουμε για έναν ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο, ανοικτό για όλους τους πολίτες, το ύψιστο συμφέρον των οποίων υπηρετούμε.
--------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.






Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015


Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                                                            ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ