Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση ΔΣ ΠΕΠΕ 16/7/2015

Στην ενημέρωση αυτή θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε αυτά που συζητήθηκαν στο ΔΣ της ΠΕΠΕ έτσι όπως τα είδαμε  και ακούσαμε εμείς  κατά την παρουσία μας εκεί μέχρι την στιγμή που χρειαστήκαμε να αποχωρήσουμε.
Η παρουσία της ΑΣΚΕ ήταν απαραίτητη για να παραδώσουμε επιστολή στην οποία ζητούσαμε τα αυτονόητα, να λαμβάνουμε  δηλαδή τις ανακοινώσεις ,εξώδικα,προσκλήσεις κλπ του σωματείου καθώς είχαμε αποκοπεί από αυτά κατά ενα παράξενο αλλά προφανή τρόπο.Το αίτημα μας έγινε δεκτό αλλά μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί..
Στα θέματα που συζητήθηκαν...

αποφασίστηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για αγωγή συναδέλφων από την Πάτρα με πόσο στα 1500 ευρώ για αγωγή που έχουν κάνει κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Εχουν ήδη πάρει άλλα 1500 και ενισχύθηκαν και δεύτερη φορά.
έγινε έγκριση των ΤΑΠΕΛ
συζητήθηκαν τα οικονομικά του σωματείου τα οποία συρικνώθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις των μελών.Οι δαπάνες του σωματείου όμως στο επίπεδο των αποζημιώσεων παρέμεναν στα ίδια επίπεδα.
Οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν προς την κατεύθυνση των <<βελούδινων περικοπών>> με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να είναι ηπιότερη αλλά αναλυτική και η πρόταση της Συνεξέλιξης να είναι με μεγαλύτερες περικοπές  αλλά γενικόλογη.
Ειδικά η αντιπροσώπευση στην ALE  είναι απολύτως κοστοβόρα και ανούσια  για εμάς καθώς η ALE είναι μόνο συμβουλετικού χαρακτήρα χωρίς καμία δυνατότητα δεσμευτικής απόφασης ή τουλάχιστον  να είναι συνδικαλιστικής φύσης.
Για τα θέματα ασφάλειας που συζητήθηκαν λόγω των γεγονότων στα Τέμπη αποφασίστηκε η αποστολή εξωδίκων(πάλι) και να γίνουν συναντήσεις με την διοίκηση .
Για το τσουνάμι των μέτρων ,της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης αλλά και τις προσλήψεις έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει διάθεση κινητοποιήσεων από όλες τις παρατάξεις στο ΔΣ της ΠΕΠΕ.
Η ΝΕΑ ΕΛΞΗ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν επιθυμούν κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν οτι η κοινωνία...δεν είναι έτοιμη να τις δεχθεί!!Μικρή διαφοροποίηση απο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για τις κινητοποιήσεις λόγω επιφυλάξεων της  για το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τις διοικήσεις.
Η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ πρότεινε κινητοποιήσεις μόνο στα εμπορικά καθώς και αυτή δεν θέλει να ενοχλήσει!! την κοινωνία στην παρούσα φάση.
ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
Οι προσλήψεις αλλά και η σσε αποτέλεσαν  επίσης ένα κομμάτι της συζήτησης .

υγ..όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν  εντός αλλά και οι  διαπληκτισμοί και το ύφος της αντιπαράθεσης μας θλίβουν αλλά δεν θα τα αφήσουμε αναπάντητα .Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της ΑΣΚΕ αργότερα .Τα υπόλοιπα θα τα πούμε   στις συνελεύσεις.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ