Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Θρασύτατα παπαγαλάκια

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο τα παπαγαλακια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην έλξη αλλά και στον σιδηρόδρομο γενικότερα.Εφτασαν στο σημείο να υιοθετούν την συλ.σύμβαση εργασίας στον ΟΛΠ ως θετικό βήμα και να αναμασάνε οτι σιγά σιγά επανέρχονται οι συλ.συμβάσεις από την κυβέρνηση!!!!

Δηλώνουν δε απροκάλυπτα ότι δίνουν διορία ανοχής στην κυβέρνηση μέχρι τον Ιούλιο !!!και δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις που θα την έθιγαν.
Μόνο λόγια ...λόγια..... επιστολές και ξανά επιστολές και από δράση τίποτα.
Ούτε για το νέο μνημόνιο που κατά την αποψή τους δεν έρθει τελικά καθώς η κυβέρνηση ..αντιστέκεται.!!
Ο εθελοδουλισμός τους δε φτάνει σε τέτοιο σημείο που για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση όπως αυτή ετοιμάζεται με τους όρους του ΤΑΙΠΕΔ (που ακόμα το καταργούν) ριχνουν το φταξιμο μόνο στους δανειστές και αθωώνουν την κυβέρνηση..Αν είναι δυνατόν .....
Σε όλα τα θέματα που απασχολούν την έλξη και το σιδηρόδρομο επιχειρούν την απομαζικοποίηση  του κινήματος και την αναστολή κάθε κινητοποίησης είτε με την αναβλητικότητα είτε με τον εφησυχασμό ή ακόμα και την παραπληροφόρηση.
Το σωματείο ασχολειται μονο με τις απαγορευσεις εναντίον παρατάξεων στις διάφορες συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και ηγεσίες παρά με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.Συνεχίζει  η νέα ηγεσία του σωματείου να εμπαίζει τους μηχανοδηγούς με το επίδομα ευθύνης που η κυρία Βαλαβάνη ή η κυρία Πέρκα θεωρεί δίκαιο  αίτημα αλλά δεν βάζει την υπογραφούλα της για να το δώσει.
Στα νέα μέτρα που έρχονται η ΠΕΠΕ και η νέα ηγεσία της σιωπά ή προσποιείται την αντιπολίτευση .Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ που είναι στα σκαριά αλλά και τις σσε σε αυτές λέει την μισή αλήθεια.
Διαδίδουν ότι θα περιλαμβάνει τις ιδιαιτερότητες  κλάδων σε αυτές ενώ αυτό δεν αναφέρεται πουθενά.Οι σσε θα ρυθμίζουν μόνο θεσμικά θέματα και όχι οικονομικά καθώς αυτά θα τα ρυθμίζει  πάλι το ενιαίο μισθολόγιο.Ακόμα και  αυτα τα ελάχιστα  θεσμικά όμως έχουν περιοριστεί από νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ την οποία στηρίζει με νύχια και με δόντια η ηγεσία της νέας ΠΕΠΕ.Με νόμο του κυρίου Μάρδα μπήκε τέλος στις μη μισθολογικές παροχές όπως παιδικοί σταθμοί,κάρτες ΜΜΜ,ασφαλιστικά συμβόλαια και πολλά άλλα.Όσο για την εργατική νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις που θα σεβόντουσαν οι διοικήσεις και η πολιτική ηγεσία  εκεί και αν έπεσε η κοροιδία...
Σε όλα αυτά η νέα ηγεσία της  ΠΕΠΕ <<απαντά>> με ακίνδυνες επιστολές και άσφαιρα εξώδικα...
Ο μόνος τρόπος για διεκδικηθούν ουσιαστικά τα αιτήματα μας  είναι μόνο μέσα απο οργανωμένες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.
Άμεσα απαιτούνται συγκλίσεις γενικών συνελεύσεων στην έλξη πανελλαδικά με ορίζοντα την προκήρυξη στάσεων εργασίας αλλά και με κλιμάκωση 24ωρων απεργιών και όχι να περιμένουμε  την σφαγή  μας από την συγκυβέρνηση υπηρέτη των μονοπωλίων και της συμμορίας της ευρωπαικής ένωσης  .
Αρκετά με το θέατρο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης .....
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ