Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε σήμερα συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη διαδικασία επαναπρόσληψης των εργαζομένων της ΕΡΤ και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επαναλειτουργία της.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κριτική του ΚΚΕ στο νόμο για την ΕΡΤ, ο οποίος δεν διασφαλίζει την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους, την επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ και τη δημιουργία μιας ραδιοτηλεόρασης απαλλαγμένης από τον κρατικό - κυβερνητικό έλεγχο. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πρώτες μέρες της λειτουργίας της αναδεικνύουν προβλήματα αντικειμενικής ενημέρωσης και ισότιμης προβολής των θέσεων και δραστηριοτήτων των κομμάτων.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για να ανοίξουν όλες οι δομές της ΕΡΤ, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σ’ αυτήν και για να υπάρχει μια ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του λαού.