Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βήμα βήμα προς την υποταγή οδηγούν τους σιδηροδρομικούς

Τα ..''λαβράκια'' που βγήκαν από τις συναντήσεις της ΠΟΣ με την αντιπροσωπεία των ΑΝ.ΕΛ αλλά και των απολυμένων από τις κλινάμαξες με τον αναπληρωτή υπουργό διοικητικής μεταρύθμισης κο Κατρούγκαλο είδαμε ότι έμειναν ασχολίαστα από τις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις του ομίλου .


Στην συνάντηση με τους ΑΝ.ΕΛ  τέθηκε στην ουσία διλληματικά το θέμα της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.Για άλλη μια φορά η τοποθέτηση των βουλευτών περιστράφηκε γύρω από τον εκβιασμό των δανειστών αλλά και την αποδοχή από πλευρά τους ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της διαπραγμάτευσης.Τέλος, και με τη βούλα δηλαδή, στις επαναστατικές κορώνες της κυβέρνησης για το τέλος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας .
Μιας κυβέρνησης   η οποία οδεύει όπως η ίδια λέει προς έναν <<έντιμο συμβιβασμό>>..

Αλήθεια τι σημαίνει <<έντιμος συμβιβασμός>>;

   Από ότι φάνηκε η αντιπροσωπεία των ΑΝ.ΕΛ καλοβλέπει την πώληση ενός τμήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή ΕΕΣΣΤΥ με το δημόσιο να έχει εποπτικό ρόλο στην εταιρεία.Είτε πλειοψηφικό είτε μειοψηφικό.
   Ταφόπλακα δηλαδή στον ενιαίο δημόσιο ΟΣΕ και τις προεκλογικές δεσμεύσεις  τους.Πλήρης μεταστροφή στην κυβερνητική στάση καθώς όπως είπαν , ''οι δανειστές έχουν βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο',' και έτσι ευθαρσώς  δηλώνεται από τον έναν κυβερνητικό εταίρο η υποταγή στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων .Επιστροφή δηλαδή στην προηγούμενη πολιτική(για εμάς ποτέ δεν ήταν διαφορετική) των διλλημάτων με τα γνωστά -θα βγούμε από το ευρώ,-δεν έχουμε χρήματα,-θα μας κλείσουν,-θα επιστρεψουμε 3.5 δις που θα τα κόψουμε από τις συντάξεις κλπ.
   Για εμάς οι ΑΝ.ΕΛ ποτέ δεν ήταν μια διαφορετική πολιτική πρόταση από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Προερχόμενοι από την ίδια μήτρα ,αυτής της ΝΔ,και εκλεγμένοι με αυτή στο παρελθόν υπηρέτησαν πιστά τις επιταγές  και τα μονοπώλια της Ε.Ε μέσα από τα έδρανα της βουλής για πολλά χρόνια.Υπηρέτησαν τον φιλοκαπιταλιστικό ,  αντικοινωνικό και αντιλαικό χαρακτήρα της ΝΔ ακόμα και από υπουργικούς θώκους .Εγιναν αντιμνημονιακοί για λίγο καιρό και όσο το ποσοστό τους στην Βουλή ήταν ικανοποιητικό είχαν μια ασθμαίνουσα συνοχή.Ο ακραίος οπορτουνισμός μερικών από αυτούς όμως τους ανάγκασε ,χωρίς καμιά ντροπή, να επιστρέψουν στην ΝΔ του Σαμαρά,του Βορίδη και των άλλων ακροδεξιών για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους..Στην ουσία το παχυλό εισοδημά τους..
 Οι εναπομείναντες  συνέχισαν να είναι <<αντιμνημονιακοί>> ,αλλά και κλασσικοί ακροδεξιοί φιλοκαπιταλιστές που αγωνιούν  να προσφέρουν υπηρεσίες στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να..σωθούμε!!!

Στην συνάντηση δε  με τον κο Κατρούγκαλο το- Επιστροφή μεταταγμένων; ...Ξεχάστε το-   ακόμα κουδουνίζει στα αυτιά μερικών.
Και θέλουμε να ρωτήσουμε τον εκπρόσωπο των απολυμένων από τις κλινάμαξες..Τι ακριβώς περίμενε από τον Κατρούγκαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ;Κατανόηση; Λύση;Επαναπρόσληψη;

Ήταν αναμενόμενη για εμάς η στάση του.Τι να περιμένεις από υπουργό κυβέρνησης που όχι μόνο έχει κάνει πίσω στις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά αρχίζει να γίνεται και καθόλα μνημονιακός;
Η ίδια η κυβέρνηση κάνει πίσω για τον σιδηρόδρομο,διατηρεί κλειστό το δίκτυο στην Πελοπ/σο,διατηρεί την κινητικότητα,διατηρεί την απαγόρευση προσλήψεων,διατηρεί το ενιαίο μισθολόγιο,διατηρεί τους μνημονιακούς νόμους σε ισχύ,συνεχίζει το ίδιο πλέγμα δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα που οδήγησε σε σιδηροδρομική απομόνωση,διατηρεί την υποχρηματοδότηση αφού δεν καταβάλλει τα ΥΓΟΣ και τόσα άλλα που θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες.
Από την άλλη  μήπως περιμένατε  στήριξη από το φιλοκυβερνητικό ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών;
Το μελημά τους είναι να μην αναγράφονται ανακοινώσεις  με περιεχόμενο κατά της κυβέρνησης  και διαταραχθεί η κομματική  ισορροπία  που επιθυμούν.
Εδώ ζητάνε από τις διοικήσεις να προσλαμβάνουν εργαζόμενους voucher δηλαδή στην ουσία  κοροιδεύουν  με τον χειρότερο τρόπο τον κόσμο εντός ΟΣΕ ,όταν ζητάνε προσλήψεις και επαναφορά των εργασιακών δικαωμάτων.
Ο υπουργός που στηρίζουν λέει ΟΧΙ στην επιστροφή μεταταγμένων που υποτίθεται  οτι έρχονται  και παραπέμπει αλλού για το θέμα αλλά δεν είδαμε να διαμαρτύρονται.Ολοι τους κρύφτηκαν πίσω από την μνημονιακή συνταγματικότητα ,τους νόμους του μνημονίου που θα καταργούσαν με ένα αρθρο,και τις ευρωπαικές επιταγές και απαγορεύσεις με τις οποίες  συμβιβάστηκαν.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ