Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Καθημερινές οι αντιδράσεις ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις των φορέων ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που «στραγγίζει» δήμους, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, Ταμεία και άλλους φορείς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του λαού.
Κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα - αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες». Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς το πρωί της Παρασκευής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα. Μαχητικό παρών από τη Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ που διεκδικεί άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και φορολόγηση με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Κλειστές θα είναι σήμερα (12 μ. - 3 μ.μ.) οι υπηρεσίες όλων των δήμων της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία υφαρπάζει τα αποθεματικά των Δήμων. 
Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο Δήμος Πετρούπολης μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Ο Δήμος Πατρέων διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο το πρωί της Παρασκευής 24 Απρίλη όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι, η Γραμματεία Αχαίας του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο και δεκάδες άλλα σωματεία και φορείς. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Κινητοποίηση το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην Ομόνοια. 
Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταδικάζουν δεκάδες σωματεία και φορείς. Μεταξύ άλλων: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας, το σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών ν. Αχαΐας, η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας.