Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Καλαμάτα:Δεν ανοίγει ο δρόμος στο πάρκο ΟΣΕ


Το Πάρκο Σιδηροδρόμων προστατεύεται από το ΓΠΣ της Καλαμάτας και η Αριστομένους δεν πρόκειται να διανοιχθεί και να γίνει δρόμος, όπως ήταν πριν από χρόνια: Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας.









Απαντώντας πάντως σε ερώτησή μας, ανέφερε καταρχάς ότι «αυτό που έγινε με την Αριστομένους αποδεικνύεται ότι για την πόλη ήταν εξόχως αρνητικό».

Στη συνέχεια ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι «το Πάρκο είναι νόμος του κράτους, είναι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, έχει δέντρα 20 μέτρα» - και πρόσθεσε: «Εχετε την εντύπωση ότι δεν έχω συνείδηση τι είναι το Πάρκο σήμερα και πώς και από πού προστατεύεται;».

Ενημέρωσε ότι «για το Πάρκο θα γίνει περίφραξη, κεντρικός διάδρομος για να υπάρχει πρόσβαση και άπλετος φωτισμός μέχρι το καλοκαίρι».

Σημείωσε ακόμη ότι «θα δούμε τη δυνατότητα, αυτός ο δρόμος 4-5 μέτρα που είναι ανατολικά, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια στο Πάρκο. Μήπως να χρειάζεται να τροποποιηθεί λίγο ο ποδηλατόδρομος, μήπως έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα πάτημα στην άκρη ώστε να μην μπερδεύονται πεζοί και ποδηλάτες; Χρειάζεται τακτοποίηση».

Ο δήμαρχος πληροφόρησε ότι έχει ζητήσει από το Σύλλογο Μηχανικών μια πρόταση για να δουν το θέμα αυτό, αλλά ξεκαθάρισε πως «κανένας δε λέει ότι ένα Πάρκο που προστατεύεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, όπου είναι νόμος του κράτους το ΓΠΣ, θα το διαλύσουμε ξαφνικά και θα φτιάξουμε το δρόμο που γνωρίζαμε εμείς οι παλιότεροι».
Γ.Σ.
eleftheriaonline.gr
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/62740-dromos-parko-ose-aristomenous