Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Aνταπόκριση από τις συνελεύσεις Αλεξανδρούπολης-Δράμας

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι 2 πρώτες απολογιστικές συνελεύσεις τριετίας 2012-2015 συνελεύσεις σε Αλεξανδρούπολη-Δράμα.
Η παρουσία μας εκεί ήταν αναγκαία και βοήθησε στο να διαπιστωθεί  ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος από την εγκατάλειψη της περιφέρειας τόσο σε προσωπικό όσο και σε  υποδομές.
Το σωματείο συνομίλησε με τους συναδέλφους μηχανοδηγούς και εμείς ως ΑΣΚΕ αλλά και οι άλλες παρατάξεις (Νέα Έλξη -Δημοκρατική Συμπαράταξη-συνεξέλιξη)

Στην Αλεξανδρούπολη ο  οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκε  ομόφωνα ενώ διοικητικός απολογισμός υπερψηφίστηκε με 2 υπέρ- 1 κατά
Στην Δράμα ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκε ομόφωνα ενώ ο διοικητικός απολογισμός με 4 υπέρ 3 κατά.
Στα των συνελέυσεων τώρα
Η ΑΣΚΕ έγινε πολλές φορές στόχος επιθέσεων από τους εκπροσώπους της συνεξέλιξης  (που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ) λόγω της κριτικής που άσκησε  όχι μόνο στα πεπραγμένα  όλων των κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .Η επισήμανση των ανακολουθιών της σημερινής κυβέρνησης  σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις  της για τον σιδηρόδρομο και της πολιτικής που ακολουθεί σήμερα 3 μήνες μετά την εκλογή της ,προκάλεσε την οργή των  νεων κυβερνητικών εκπροσώπων εντός έλξης.
Επιτέθηκαν με αήθη τρόπο και μεγάλη  σφοδρότητα στις θέσεις της ΑΣΚΕ που υπερασπίζεται τον ενιαίο,δημόσιο σιδηρόδρομο επικαλούμενοι ακόμα και συνταξιούχους επικεφαλής  της ΑΣΚΕ καθώς θεωρούν ότι είναι η πρώτη φορά!!! που έγινε κριτική σε κυβέρνηση(ψευδώς)και οχι σε πολιτικές.
Η ΑΣΚΕ έχει πολλαπλώς αναφέρει ότι  αντιστέκεται σε κυβερνήσεις που στηρίζουν τα ευρωπαικά μονοπώλια,τον ευρωμονόδρομο ,την φτωχοποίηση και  είναι εκφραστές αυτής της πολιτικής  που θέλει τον φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο. Μια απο αυτές είναι και η τωρινη συγκυβέρνηση.Αυτό προκάλεσε την έκρηξη των εκπροσώπων της συνεξέλιξης που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την συνέχιση της ιδιωτικοποίησης και αναγκαστικά βρέθηκαν απολογούμενοι.Ενα από τα επιχειρήματα τους ήταν μην ανησυχείτε δεν θα γίνει τίποτε!!
Επίσης από υποψήφιο της συνεξέλιξης είχαμε πρωτοφανή  σεξιστική επίθεση εναντίον νέας συναδέλφισσας βοηθού μηχανοδηγού που κατά την αποψή του δεν θα έπρεπε να έχουν έρθει στον σιδηροδρομο.Προφανώς δεν τον είχαν ενημερώσει ότι ζούμε στο 2015 και όχι στο 1915.Σήμερα υπάρχουν υποχρεωτικές ποσοστώσεις στις προσλήψεις γυναικών ,έχουν καταργηθεί τα ανώτα όρια ηλικίας για τις προσλήψεις και οι γυναίκες συμμετέχουν ισότιμα στην παραγωγική διαδικασία.
Από άλλον υποψήφιο της ίδια παράταξης είχαμε επίθεση εναντίον του ΚΚΕ καθώς θεώρησε τις θέσεις του  κόμμτος αρλούμπες και το ατράνταχτο επιχείρημα ''να παει ο κοσμος να ψηφίσει ΚΚΕ που δίνει αυξήσεις 40%΄΄..Απόλυτη ένδοια επιχειρημάτων και ηθους απέναντι σε κόμμα που αγωνίζεται 100 χρόνια για αυτό που διακωμωδεί σήμερα το... πρώην ηγετικό στέλεχος της ΠΑΣΚ .Προφανώς  δεν είχε κανένα πρόβλημα με το κόμμα που υπηρέτησε πιστά τόσα χρόνια  ,και <<αγωνίστηκε>>  μέσα από τις υψηλές θέσεις που καταλάμβανε με αυτό για 40% περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων..
Στον αντίποδα οι παρατάξεις Νέας Έλξης και Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους με έντυπο που μοιράστηκε εντός συνέλευσης  και στο οποίο αναγραφόταν ο απολογισμός της τριετίας 2012-2015  που κατά την αποψή  τους ήταν θετικός.
Το κείμενο παρουσιάζει μεγάλα κενά σε πολλά σημεία όπως το χαμένο πεντάμηνο του επικίνδυνου και ανθυγιεινού,την θετική προσέγγιση για ιδιωτική ασφάλιση,χωρος παραμονής σε ΔΙΚΑΙΑ-ΘΕΣ/ΚΗ,εσωτερικές μετατάξεις που δεν ολοκληρώθηκαν,επιστροφές μεταταγμένων,δικαστικές αποφάσεις,επίδομα ευθύνης,καταβολή εξοδολογίου μονο σε 2 έδρες,και μη ουσιαστικά θεσμοθετημένη μηχανοδήγηση  5,30 ωρών..
Εστιάζουμε την κριτική μας  στο προεδρείο στην μοιρολατρία που καλλιεργήθηκε αλλά και στις λογικές διαπραγμάτευσεις και συμβιβασμού ''με το μικρότερο κακο'' που όμως οδήγησαν σε απώλεια δικαιωμάτων.
Αποδοκιμάσαμε τον διοικητικό απολογισμό που αποτελεί αποτέλεσμα αντιλαικών ρυθμίσεων στην έλξη και τον σιδηρόδρομο και ζητήσαμε από το σύνολο των μηχανοδηγών να πράξει το ίδιο δηλαδή να μην στηρίξει τον ίδιο δρόμο αλλά να ακολουθήσει την ουσιαστική ρήξη και ανατροπή και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.