Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η ατζέντα ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου από την νέα συγκυβέρνηση

Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε εντοπίσει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ.
Από την άλλη πλευρά   δεν ξεχνάμε οτι η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν ξεκάθαρο πως υποστηρίζει τις εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας για χάρη των χρηματοδοτών τους και πραγματικών αφεντικών των κομμάτων αυτών.
Ακόμα και οι ΑΝ.ΕΛ είχαν σε διάφορες τοποθετήσεις τους  στο παρελθόν  ταχθει υπέρ της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Εντυπωσιακές στην όλη υπόθεση της ιδιωτικοποίησης  του σιδηροδρόμου  είναι οι αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εντός ΟΣΕ στις προειδοποιήσεις μας για την συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων  από την νέα συγκυβέρνηση.
Ξεπέρασαν κάθε όριο χυδαιότητας ,συκοφαντίας και μαύρης προπαγάνδας. 

Προεκλογικά είχαμε δεχθεί  πολλές επιθέσεις και μάλιστα όταν το κλίμα ήταν ''επαναστατικό''  και όλοι στον όμιλο  έγιναν ξαφνικά υπέρμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΟΣΕ δεν πωλείται μας έλεγαν ,και έφερναν στελέχη της'' ελπίδας που έρχεται'' στα γραφεία, στα εργοστάσια ,στα μηχανοστάσια ,να μας αναλύσουν την κάθετη αντιδραση του κόμματος στην εκποίηση του σιδηροδρόμου και να δώσουν υποσχέσεις  στους εργαζόμενους  για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο.
Νομίζουμε οτι  τους θυμάστε όλοι να περιφέρονται  στους χώρους εργασίας συνοδευόμενοι μετά των απαραίτητων βαστάζων,φιλόδοξων παλαιών και νέων συριζαίων, να τους δείχνουν τα κατατόπια!!

 Αφού έγιναν ο εκλογές και η μεγάλη νίκη ήρθε, δεν πέρασαν λίγες ημέρες που ο νέος υπουργός οικονομικών ανέλαβε καθήκοντα  και έριξε την πρώτη βόμβα..<<Πουλάω τον ΟΣΕ έστω και για ένα ευρώ>> είπε στην μήτρα του καπιταλισμού στο city of London .
Μόλις αναδημοσιεύσαμε την είδηση δεχθήκαμε την πρώτη γενικευμένη επίθεση από όλο το σύστημα που θέλει να προστατεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς του λόγους φυσικά.Ειδικά μας έκανε  εντύπωση ο αρνητισμός και ο φανατισμός μερικών που πρωτοστάστησαν στην επίθεση.Ισως να καταλάβουν οι εργαζόμενοι πόσο επικίνδυνα είναι τέτοια άτομα καθώς είναι αδίστακτα μπροστά στην κομματική ορθοδοξία. Λειτουργούν μόνο ως εντολοδόχοι ή ως εργαλεία του συστήματος όταν πρόκειται για την πρώτη γραμμή συκοφάντησης σε κάτι που ενοχλεί τα αφεντικά τους.
Ο ΣΚΑΙ ήταν αναξιόπιστος μας είπαν (αλλά όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στασίδι εκεί μέσα),εμείς προβοκατορες,η είδηση δεν ήταν αληθινή,ποιος είναι μωρέ ο Γκαβός,θέλουμε βίντεο με τον Βαρουφάκη να το λέει,και διάφορα άλλα που σε έκαναν να απορείς για το κατάντημα τους

Μετά όμως ήρθαν και οι άλλες βόμβες.Δηλώσεις κυβερνητικών να τορπιλίζουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις    : το ΤΑΙΠΕΔ να μην καταργείται,να λένε ότι δεν εχουν ιδεοληψίες με τις ιδιωτικοποιήσεις, να βαφτίζουν το ξεπούλημα  αξιοποίηση,και τις  συνεργασίες με ιδιώτες κοράκια στρατηγικού χαρακτήρα..και πολλά άλλα..

Εμείς ξέρουμε τι να υποθέσουμε για τις πραγματικές διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για τον ΟΣΕ .Γνωρίζουμε επίσης  γιατί αλλά και  ποιοι τον στηρίζουν εντός ομίλου..
Στο τσουνάμι των εξελίξεων που έρχεται για τον σιδηρόδρομο εμείς έχουμε καθήκον να προειδοποιήσουμε αλλά και αντισταθούμε  στο χτίσιμο της  γραμμή υπεράσπισης των νεομνημονιακών για να μην θιγεί το κόμμα τους.
  • θα ακούσετε για στρατηγικές συμμαχίες με ιδιώτες
  • θα ακούσετε για πώληση μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με πλειοψηφία στο κράτος
  • θα ακούσετε για συμμετοχή του κράτους και μάνατζμεντ στο ιδιώτη
  • θα ακούσετε για ενδεχόμενο κλείσιμο της εταιρείας  απο την Ε.Ε λόγω παράνομων ενισχύσεων
  • θα ακούσετε για ανάγκη ανάπτυξης του σιδηροδρόμου αλλά έλλειψης πόρων
  • θα ακούσετε για ευρωπαικές οδηγίες ,δεσμεύσεις
  • θα ακούσετε για διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • θα ακούσετε για εθελούσιες
Θα ακούσετε πάρα πολλά για να χρυσώσουν το χάπι .
Ακόμα και το γνωστο τρόπο με τους αντιδρούντες βουλευτές που ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενοι  συγκυκυβερνώντες θα στήσουν για να μετριάσουν αντιδράσεις αλλά και να εκτιμήσουν πως διαμορφώνεται το κλίμα στην κοινωνία .
Θα δείτε πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επαναστατικές δηλώσεις και αντιδράσεις σε'' ενδεχόμενες'' δράσεις της κυβέρνησης  τις οποίες δεν εγκρίνουν.Θα είναι ΟΛΟΙ έτοιμοι για το μεγάλο ΟΧΙ στις υποχωρήσεις της κυβέρνησης .      (πιθανόν να το σηκώσουν το χεράκι στο τέλος φωνάζοντας ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ)
Και φυσικά όλα αυτά θα αποτελέσουν την σημαία των ενδοομιλικών δοσίλογων που εργάζονται εδώ και πολύ καιρό μεθοδικά για την προσωπική τους εξέλιξη  αλλά και την εγκαθίδρυση ενός νέου συστήματος παραδιοίκησης <<.Θα διατηρήσουν αποστάσεις από την κυβέρνηση >>διαδίδουν. << Θα είναι απέναντι>> επαναλαμβάνουν όπου σταθούν.
Το κλασσικό άλλοθι για να διατηρήσουν δυνάμεις  εντός των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και να αντιμετωπίσουν τις φυγόκεντρες τάσεις που ήδη εμφανίζονται ..
Στην πραγματικότητα όμως είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των κομματικών συμφερόντων .Θα υπερασπιστούν  μέχρι τέλους τις διοικήσεις που θα διοριστούν από την νέα συγκυβέρνηση σε λίγο καιρό στον όμιλο καθώς αυτός είναι ο πραγματικός  ρόλος τους.
 Νομίζουμε ότι όλοι διαβάσετε τις προτάσεις προς την διοίκηση του ΟΣΕ στελέχους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ που θεωρεί ότι τις ελλείψεις προσωπικού μπορούν να τις καλύψουν οι διοικήσεις με voucher!! Κάτι που οι διοικήσεις το βρήκαν πολύ καλή ιδέα .Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού τότε ποιος είναι; 


Τέλος κατά την αποψή μας οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με θάρρος και μαχητικότητα.
Να αποχωρήσουν από τους μνημονιακούς και νεομνημονιακούς θύλακες που υπόσχονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Να κλείσουν τα αυτιά τους στου δοσίλογους εγκάθετους και τους πονηρούς βαστάζους τους και ενωμένοι να αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση που είναι προ των πυλών.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ