Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κακουργηματική ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στην εκμίσθωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακινήτων που δεν είχαν μεταβιβαστεί με κανένα νόμιμο τρόπο σε αυτήν από τον ΟΣΕ
Η τακτική των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ενοικιάζουν επί σειρά ετών από τον ΟΣΕ ακίνητα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική συμφωνία μεταξύ των δυο μερών και έναντι ευτελούς τιμήματος, οδήγησε στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων από την εισαγγελία για το κακούργημα της απιστίας.

Από την τακτική αυτή μάλιστα ο ΟΣΕ - σύμφωνα με την εισαγγελία - υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία καθώς έχασε από τα μισθώματα (που δεν ελάμβανε) ποσό που φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για απιστία στην υπηρεσία, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.
Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στην εκμίσθωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακινήτων που δεν είχαν μεταβιβαστεί με κανένα νόμιμο τρόπο σε αυτήν από τον ΟΣΕ και μάλιστα – όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα – έναντι ευτελούς τιμήματος. Το αποτέλεσμα ήταν ο ΟΣΕ να υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία από την απώλεια των μισθωμάτων που φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε και οδήγησε στην άσκηση της δίωξης αφορά στα έτη 2006, 2007 και 2008, ενώ τα επίμαχα ακίνητα εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι «μισθωμένα».
Αφορμή για την έναρξη της έρευνας και την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε ενημερωτικό της νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ που τέθηκε υπόψη των αρμοδίων αρχών.