ΤΡΟΜΟΣ στην Κοπεγχάγη: Δεύτερη επίθεση σε συναγωγή – Πυροβολισμοί σε σιδηροδρομικό σταθμό
​Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξαναζωντανεύει στην Ευρώπη και θύμα του αυτή τη φορά, μετά το Παρίσι είναι η Κοπεγχάγη. Οι κάτοικοι ζουν πλέον υπό το καθεστώς του τρόμου των Τζιχαντιστών, αφού μετά την ένοπλη επίθεση σε καφετέρια της πόλης, λίγο αργότερα ακολούθησε και δεύτερη επίθεση σε συναγωγή, ενώ υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με ένα νεκρό σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η δεύτερη επίθεση έγινε σε συναγωγή στο κέντρο της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ακόμα άνθρωπος και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές αν η επίθεση αυτή συνδέεται με την πρώτη επίθεση σε καφετέρια, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση για την ελευθερία του Τύπου, με τη συμμετοχή και του γνωστού σκιτσογράφου Λαρς Βικς, ο οποίος το 2007 είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους φανατικούς Ισλαμιστές για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που είχε κάνει.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεκρός έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Και σήμερα το πρωί όμως η μέρα που ξημέρωσε δεν ήταν καλύτερη. Η αστυνομία άνοιξε πυρ σε σιδηροδρομικό σταθμό της δανέζικης πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας ακόμα νεκρός.

«Η αστυνομία άνοιξε πυρ στο σταθμό Νορέμπρο. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί. Άγνωστη είναι η κατάσταση της υγείας του», ανέφερε το αρχικό tweet που ανήρτησε η αστυνομία στον λογαριασμό της, όμως λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του.

Και αυτό το περιστατικό όμως δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές αν συνδέεται με τους Τζιχαντιστές.

Το σίγουρο είναι ότι η Δανία ολόκληρη και η Κοπεγχάγη συγκεκριμένα ζει σε καθεστώς πανικού. Ο εφιάλτης των Τζιχαντιστών απλώνεται στην Ευρώπη και οι θλιβερές μνήμες του Charlie Hebdo ξαναζωντανεύουν. 
star