Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι μηχανοδηγοί των γερμανικών τραίνων


Το συνδικάτο Ένωση Μηχανοδηγών του γερμανικού σιδηροδρόμου απειλεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους από την διοίκηση των Γερμανικών σιδηροδρόμων.


Ο πρόεδρος του συνδικάτου των μηχανοδηγών κ. Βασίλη Weselsky δήλωσε: «Λόγω της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις το συνδικάτο μας έχει αποφασίσει να προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις». Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ποτέ θα πραγματοποιηθούν αυτές οι κινητοποιήσεις.
Η Ένωση των μηχανοδηγών έχει κατάθεση κατάλογο με εννέα σημεία των απαιτήσεων τους και ζητούν μέσα σε τρεις ήμερες να έχουν απάντηση από την διοίκηση των σιδηροδρόμων.
Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι: η μείωση των ωρών εργασίας εβδομαδιαίος και αύξηση μισθών κατά 5%.
Από την πλευρά της η διοίκηση των Γερμανικών σιδηροδρόμων ανέφερε ότι δεν θα υποκύψουν στις ακραίες απαιτήσεις των μηχανοδηγών
«Η κατάσταση των διαπραγματεύσεων είναι τέτοια που θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Ulrich Weber.
Οι κινητοποιήσεις κατά περασμένο χρόνο επηρέασαν περισσότερο από 5.5 εκατομμύρια ανθρώπους και κόστισαν στους Γερμανικούς σιδηροδρόμους πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ.

sidirodromika nea