Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

5 χρόνια σε τσιγγάνο για κλοπή 26 σιδηροτροχιών


Γράφτηκε από την  Νικολέττα Κολυβάρη
Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν τσιγγάνο που έκοψε με οξυγόνο και έκλεψε 26 σιδηροτροχιές του ΟΣΕ από το σταθμό του Αμμου. Επίσης τον καταδίκασε για την κλοπή εξαρτημάτων από δύο φορτηγά ψυγεία και της μηχανής του ενός, από ένα περιφραγμένο κτήμα. 
Ο ιδιοκτήτης μάντρας με παλιοσίδερα, ο οποίος κατηγορείτο ότι αγόρασε τα κομμάτια των φορτηγών εκτός της μηχανής, καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Πρωτόδικα ο τελευταίος είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκιση, ενώ ο τσιγγάνος σε κάθειρξη 8 ετών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη παρέστη δικηγόρος του ΟΣΕ ως πολιτική αγωγή, για να δώσει το μήνυμα πως τα υλικά που βρίσκονται στους κλειστούς σταθμούς είναι χρήσιμα και ανήκουν στο Δημόσιο. Τις σιδηροτροχιές πάντως ο τσιγγάνος δεν πρόλαβε να τις πουλήσει, καθώς τον έπιασαν αστυνομικοί που έκαναν περιπολία. Είχε προλάβει απλώς να τις φορτώσει στο αγροτικό του και να τις σκεπάσει για να μη φαίνονται, ενώ δεν σταμάτησε στο σήμα της Αστυνομίας κι έτσι έγινε καταδίωξη. 
Οσο για την άλλη περίπτωση με τα φορτηγά, η ιδιοκτήτριά τους είπε στο δικαστήριο ότι τα έκοψαν με οξυγόνο και τα πούλησαν σε κομμάτια. Είπε ακόμη ότι η οικογένειά της κάνει εμπόριο κρεάτων και οι τσιγγάνοι έχουν ρημάξει όλο τους το χοιροστάσιο κι όποιο σιδερένιο αντικείμενο υπήρχε στο χτήμα τους. Την ημέρα που ο κατηγορούμενος μπήκε μέσα κι έκοβε με οξυγόνο μέρη από το φορτηγό, η μάρτυρας τον έπιασε στα πράσα και σημείωσε την πινακίδα του αγροτικού. Αμέσως -όπως είπε- ειδοποίησε την Αστυνομία, τον αδερφό της και το γιο της, και μαζί με τον τελευταίο ακολούθησαν τον τσιγγάνο μέχρι την επιχείρηση του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη της μάντρας. 
Τη μηχανή του φορτηγού τη βρήκαν οι αστυνομικοί φορτωμένη στο αγροτικό του κατηγορούμενου, στον τσιγγάνικο καταυλισμό του Αριοχωρίου. 
 Ν.Κ.  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/56279-klopi-sidirotroxiwn