Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κατρούγκαλος για ενιαίο μισθολόγιο.Περικοπές στον ορίζοντα


Σε δηλωσή του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης κος Γ.Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν <<ανισότητες>> στο δημόσιο και υπάλληλοι στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπικα προσόντα αλλά σε διαφορετικά υπουργεία  να έχουν διαφορετικές αποδοχές φωτογραφίζοντας  έτσι την προσωπική διαφορά.

Να θυμίσουμε στον κο Κατρούγκαλο ότι οι μηχανοδηγοί δεν έχουν  άλλους συναδέλφους σε άλλα υπουργεία και δεν αποτελούν διοικητικό προσωπικό και αδίκως εντάχθηκαν στις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.
Η προσωπική διαφορά που λαμβάνει το προσωπικό στον όμιλο χορηγείται γιατί οι περικοπές ξεπέρασαν το 30% με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 60% υπολογίζοντας  την εφαρμογή των άλλων μνημονιακών νόμων  που τσεκούρωσαν τα μισθολογικά.Η προσωπική διαφορά θα κοβόταν από την 1-1-2016 με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Άρα  είναι πασιφανές ότι ο κος Κατρούγκαλος προχωρά σε πλήρη εναρμόνιση με την μνημονιακή πρακτική καθώς θέλει να εφαρμόσει την προγραμματισμένη μνημονιακή  περικοπή  και μάλιστα να την φέρει ένα εξάμηνο νωρίτερα σύμφωνα με δηλωσή του..

"Σε ό,τι αφορά στο μισθολόγιο του Δημοσίου ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο."

Αναμένουμε ..αντιδράσεις από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΟΣΕ....ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ!!

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει πάντως ..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ