Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Να αποκατασταθούν οι αδικίες στους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς.


Tην άρση των αδικιών, που έχουν υποστεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί, θα ζητήσουν με επιστολές τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις του σιδηροδρόμου από τις νέες ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Μεταφορών.


Με την κίνησή τους αυτή, οι συνταξιουχικές οργανώσεις, επιθυμούν να γνωστοποιήσουν στους αρμοδίους το μέγεθος της αδικίας που έχουν υποστεί αυτής της κατηγορίας συνταξιούχοι και να ζητήσουν την άμεση αποκατάσταση αυτών των αδικιών. «Είναι μια υποχρέωση, που πρέπει να εκπληρώσουμε απέναντι στους συναδέλφους μας συνταξιούχους σιδηροδρομικούς» ανέφερε μέλος συνταξιουχικού σωματείου.
Μεταξύ των αδικιών που πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, είναι αυτές των αποζημιώσεων στους μεταταγμένους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, μαζί με τη χορήγηση σιδηροδρομικών ταυτοτήτων σε όλους τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, ανεξαρτήτως αν έφυγαν οικειοθελώς ή υποχρεωτικώς από τον σιδηρόδρομο.
Όπως είναι γνωστό στους σιδηροδρομικούς, η αποζημίωση λόγω γήρατος καταβάλλονταν σε όλους τους σιδηροδρομικούς μετά την έγκριση συνταξιοδότησης τους. Για τους μεταταγμένους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς που μεταφέρθηκαν σε διαφορετικούς φορείς του δημοσίου εκτός ΟΣΕ αυτό δεν ισχύει. Ο κάθε φορέας δίνει κατά το δοκούν αυτή την αποζημίωση. Ακόμη υπάρχουν αποφάσεις Παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι σε άλλες περιπτώσεις αρνητικές και σε άλλες θετικές. Εσχάτως υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που ο φορέας δίνει αποζημίωση πολύ ελαχίστη.
Πολλοί θιγόμενοι προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να βρουν το δίκαιο τους. Απόφαση που αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον
Όλα αυτά θα θέσουν υπόψη των αρμοδίων τα Σωματεία των συνταξιούχων, προκειμένου να αποκαταστήσουν αυτές τις αδικίες.
sidirodromika nea