Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζονται τα προβλήματα και οι επιθέσεις εναντίον προσωπικού στον προαστιακό Αθηνών

Συνεχίζονται τα προβλήματα  στον προαστιακό Αθηνών με αποτέλεσμα τις συνεχείς καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων τόσο των δρομολογίων Αεροδρόμιο-Λιόσια όσο και των δρομολογίων του ΜΕΤΡΟ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται
στον έλεγχο των αλλαγών τροχιάς στην είσοδο του αεροδρομίου από την τηλεδιοίκηση.Η τηλεδιοίκηση χάνει τον έλεγχο και δεν μπορεί να χαράξει είσοδο και έξοδο από το αεροδρόμιο.Το παράξενο είναι ότι έχει γίνει συντήρηση των αλλαγών πριν μερικές ημέρες και δεν μπορούμε να υποθέσουμε πρόβλημα συντήρησης.
Αυτό που διαπιστώνουμε με βεβαιότητα είναι η έλλειψη προσωπικού σε σταθμάρχες και κλειδούχους με αποτέλεσμα την σημαντική καθυστέρηση της υποδομής και της διαχείρισης κυκλοφορίας στην επίλυση του προβλήματος.
Στον αντίποδα οι μηχανοδηγοί και το προσωπικό ελέγχου εισιτηρίων γίνονται δέκτες διαμαρτυριών από τους επιβάτες .Επιβάτες σε κατάσταση υστερίας  δεν περιορίζονται σε διαμαρτυρίες αλλά ξεπερνούν τα όρια και επιτίθενται  άδικα εναντίον μηχανοδηγών.Τους  οποίους βρίζουν,φτύνουν,επιχειρούν να τους χτυπήσουν.Πρόσφατα συνάδελφος  στον έλεγχο εισιτηρίων γρονθοκοπήθηκε βάναυσα  από επιβάτη.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει οργή και σύγχυση στο προσωπικό και έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα της εργασίας σε γολγοθά και τον προαστιακό σε επικίνδυνο εργασιακο περιβάλλον.
Οι υποτιθέμενες παρεμβάσεις  για την βελτίωση της εικόνας του μέσου καθυστερούν και τόσο  οι ελλείψεις σε υποδομή,τροχαίο υλικό,και προσωπικό κάνουν την κατάσταση αφόρητη.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ