Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δωροεπιταγές .....

Στείλανε τελικά τις δωροεπιταγές για να τις παραλάβουν οι μηχανοδηγοί στα μηχανοστάσια.
100 ευρώ από την διοίκηση και 15 ευρώ απο την Careffour-Mαρινόπουλος
Σύνολο 115...Σε καλή μεριά συνάδελφοι ..Αύριο θα είναι σεκιούριτυ στα μηχανοστάσια για να μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε τα ποσά..
Τα έξτρα 50 ευρώ ΘΑ διατεθούν κάποια στιγμή αργότερα..Θα σας εκπλήξουμε  με την αποψή μας καθώς είμαστε παντελώς αντίθετοι και με την δωροεπιταγή  αλλά και με τα  Έξτρα 50 ευρώ .
Γιατί είμαστε αντίθετοι;


  • τα δώρα καταργήθηκαν και στην  θέση τους έρχονται δωροεπιταγές με την σύμφωνη γνώμη εργαζομένων
  • οι δωροεπιταγές αποτελούν πλεόν κοινή πρακτική έναντι μισθού στον ιδιωτικό τομέα.Δίνουν στον εργαζόμενο μέρος του μισθού του σε δωροεπιταγές και τα υπόλοιπα σε μετρητά
  • η έλξη είναι πολύ υπερήφανη  για να παρακαλάει για κουπόνια που έφερε η νέα μόδα εξ Αμερικής.Στις ΗΠΑ τα λένε FOOD STAMPS και ο κοσμάκης τα μαζεύει για να ...φάει!!!
  • τα 50 ευρώ αποτελούν ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ των εργαζομένων .Δηλαδή με δικά μας χρήματα θα πληρωθούμε ένα ποσό...Δικά μας χρήματα όχι της διοίκησης..Παρόλο που η ΠΕΠΕ στάθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης για την διάθεση του ποσού εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι και θεωρούμε την πρόταση γελοιωδώς απαράδεκτη και υπονομευτική.Κακώς έγινε αποδεκτή από το σωματείο καθώς το ποσό έπρεπε να διατεθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι από χρήματα των εργαζομένων.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ